04-02-2017

Met een monsterzege op Achilles ’29 heeft FC Twente Vrouwen de competitie na de winterstop sterk hervat. In de rust stond Twente al met 4-0 voor door goals van Ellen Jansen, Lineth Beerensteyn en Renate Jansen. In de tweede helft vonden Sherida Spitse, Ellen Jansen en Maruschka het doel, waardoor uiteindelijk een 7-0 overwinning kon worden genoteerd. Voor Ellen Jansen was het een extra bijzondere avond, omdat zij haar honderdste competitiedoelpunt voor FC Twente scoorde. Een korte terugblik op dit duel met Ellen Jansen en Tommy Stroot.

“Dat heeft zo moeten zijn”
Met haar honderdste competitiedoelpunt heeft Ellen Jansen gisteravond een prachtige mijlpaal in haar carrière bereikt. ‘Uitgerekend in de zeventiende minuut scoorde ik mijn honderdste doelpunt voor Twente, zeventien is natuurlijk wel een beetje mijn nummer. Dat heeft zo moeten zijn denk ik! Van tevoren had er helemaal niet meer aan gedacht dat ik in deze wedstrijd mijn honderdste zou kunnen scoren, totdat de speaker het vlak voor de wedstrijd nog snel even aanstipte. Toen ik al vroeg in de wedstrijd mijn 99e doelpunt scoorde, heb ik alles op alles gezet om dan ook die honderdste te scoren. Omdat wij de overhand op het veld hadden en de meeste dreiging veroorzaakten, viel niet veel later dat honderdste doelpunt. Geweldig toch! Met deze mijlpaal en de uiteindelijke monsterzege op Achilles, heb ik gisteravond een enorm goede avond gehad.’

20170203-FCT Vrouwen-Achilles29 Vr-_BE13011

“Goed voor het zelfvertrouwen”
Coach Tommy Stroot is zeer tevreden over  de prestaties van zijn ploeg gisteravond. ‘Deze ruime overwinning op Achilles is enorm goed voor ons zelfvertrouwen. Uit bij Achilles hebben we gezien hoe lastig het voetballen is als bij ons de dingen niet lopen zoals we zouden willen. Gisteren stond het goed en zie je enorm veel plezier in het voetballen van onze kant. We waren veel in balbezit, waardoor we veel kansen konden creëren. Wanneer we een enkele keer wel balverlies leden, lieten we het niet toe dat Achilles hier een mogelijkheid uit kon halen. Uiteindelijk vinden wij het doel zeven keer en winnen we deze wedstrijd met een prachtige uitslag. Ik kijk met een goed gevoel uit naar volgende week, dan staat de kraker tegen Ajax op het programma’, besluit de tevreden trainer.

Foto’s: Bas Everhard