15-02-2017

FC Twente onder 17 verblijft deze week op uitnodiging van de Surinaamse voetbalbond in Paramaribo. Het team van de Voetbalacademie komt in actie tijdens een toernooi.

De spelers brachten dinsdag op Zanderij een bezoek aan het monument van de SLM ramp, waarbij in 1989 onder andere FC Twente-speler Andy Scharmin om het leven kwam. Aanvoerder Jesse Bosch legde namens de club een bloemstuk bij het monument.

“Het was een indrukwekkend moment “, vertelt Michel Jansen. “Bij de ramp is Andy Scharmin omgekomen, een speler die uit de eigen jeugd van FC Twente kwam, en als je hier in Suriname met de ploeg bent dan wil je daar bij stil staan. Jesse Bosch, aanvoerder van Onder 17, heeft een bloemstuk gelegd en we hebben bij het monument met de jongens gesproken over de vliegramp. Als je dan de verhalen hoort en het monument ziet met alle namen van de mensen die zijn omgekomen, dan merk je dat het op iedereen indruk maakt”, vertelt Jansen, die eind jaren tachtig in het beloftenteam van Heracles samenspeelde met Rudy Degenaar, ook een van de voetballers die de ramp niet overleefde. “Dat maakte het extra persoonlijk. Als je daar dan staat, is het wel even slikken.”

 

fdd1af64-93f6-4d28-b0b2-ba430a65d481