07-01-2017

In het spelershotel van FC Twente in San Pedro del Pinatar liep vrijdagmiddag een oude bekende binnen: Peter Niemeyer. De 33-jarige Duitse middenvelder verblijft deze week met SV Darmstadt ook in de Spaanse plaats en het was voor hem een mooi weerzien met zijn oude club. Tien jaar geleden maakte hij de overstap van FC Twente naar Werder Bremen, maar na al die jaren is Niemeyer nog altijd erg betrokken bij FC Twente. 

Peter Niemeyer kwam als jeugdspeler naar FC Twente en doorliep de jeugdopleiding van de club. In 2002 debuteerde hij in de eerste selectie en speelde meer dan honderd wedstrijden in de Eredivisie. In 2007 maakte Niemeyer de overstap naar Werder Bremen en vervolgde in 2010 zijn loopbaan bij Hertha BSC. Sinds vorig seizoen speelt Niemeyer voor SV Darmstadt.

Bekijk het interview met Peter Niemeyer in onderstaande videoplayer.