07-01-2017

Deze week sloot nieuwkomer Oussama Assaidi (28) aan bij de selectie van FC Twente. Tijdens het trainingskamp in het Spaanse San Pedro del Pinatar kijkt de buitenspeler terug op zijn eerste dagen bij zijn nieuwe club. 

Nadat  Assaidi maandag op het trainingsveld in Hengelo al kennis maakte met zijn nieuwe teamgenoten, vervolgde hij in Spanje zijn eerste week in het FC Twente-shirt. “Ik had zin om weer te beginnen”, vertelt Assaidi. “De eerste dagen bij een nieuwe club zijn natuurlijk altijd wennen, maar ik ben goed opgevangen. We hebben een jonge spelersgroep, goede jongens met kwaliteit. Dat zie ik op de trainingen ook, er wordt gevoetbald en dat gaat mij goed liggen”, zegt Assaidi.

Conditioneel sterk
Voor Assaidi is nu het belangrijkste om eerst wedstrijdfit te worden. “We moeten goed waken dat ik niet te snel begin, stap voor stap alles goed opbouwen. De trainer gaat daar ook goed mee om. Ik heb afgelopen tijd voor mezelf getraind, maar het heeft tijd nodig om je lichaam weer te laten wennen aan de wedstrijden. Ik voel dat ik conditioneel sterk ben, maar je benen moeten wennen aan de intensiteit, dat merk ik op de trainingen al een beetje. De actie zit er nog wel in”, glimlacht Assaidi, die niets wil overhaasten. “Anders heb ik alleen mezelf ermee. Als ik volledig wedstrijdfit ben kan ik mij laten zien, dat heb je nodig.”

Waardering
Met de overgang naar FC Twente keerde Assaidi na zijn periode in de Premier League bij Liverpool en Stoke City en Dubai terug in de Eredivisie. “FC Twente wilde mij graag hebben en dat geeft een prettig gevoel. Het is mooi dat ik niet vergeten ben in Nederland, de waardering is er en die voel ik ook. Ik heb vaak tegen FC Twente gespeeld en heb het altijd een mooie club gevonden met supporters die een hoop lawaai maken. Ik ben een publieksspeler en denk dat de supporters en ik elkaar wel gaan vinden.”

Liverpool 
In de zomer van 2012 vertrok Assaidi naar Liverpool. Bij de Engelse topclub deed Assaidi mooie ervaringen op. “Elke voetballer in de bloei van zijn leven zou naar Liverpool gaan als hij die kans krijgt. Iedereen weet hoe mooi die club is, je krijgt kippenvel als je daar het veld op komt. Ik heb met grote spelers als Steven Gerrard en Luis Suarez mogen spelen en heel veel geleerd, ik ben blij dat ik die stap toen heb gemaakt”, vertelt Assaidi. “De verhuurperiode naar Stoke City is goed geweest voor mij, ik heb laten zien dat ik het niveau van de Premier League aan kon.”

Bekijk in onderstaande videoplayer interview met Oussama Assaidi