06-01-2017

Beloftenspelers Bob Vankan (19) en Delano Grootenhuis (19) en O19-speler Godfried Roemeratoe (17) maken deze week met FC Twente het trainingskamp mee in het Spaanse San Pedro del Pinatar. Hoe ervaren de jonge middenvelders de week bij de eerste selectie?

Bob Vankan: “Sneller handelen op het veld”
“Begin december maakte ik bij de beloften mijn rentree na mijn knieblessure. Het was fijn om voor de winterstop weer te spelen en er weer in te komen”, vertelt Bob Vankan, die deze zomer overkwam van Fortuna Sittard. “In de voorbereiding op dit seizoen heb ik al met de selectie meegedraaid, maar omdat ik er een tijd uit ben geweest had ik er geen rekening mee gehouden dat ik dit trainingskamp mee zou maken. Ik ben blij dat ik hier nu ben, zodat ik mij zo veel mogelijk kan laten zien.  Ik heb een redelijk goed gevoel over deze week. Je wilt beter worden en daar helpt een week meespelen met het eerste elftal zeker bij. Het niveau en het tempo ligt natuurlijk hoger dan bij de beloften, je moet sneller handelen op het veld, maar daar groei je snel naar toe. Je went eraan, zeker wanneer je veel traint in zo’n week en intensief bezig bent.”

_FDX1570
Delano Grootenhuis: “Pittig, maar ook genieten”
“Een dag voor vertrek hoorden we dat we definitief mee zouden gaan naar Spanje. Ik keek er naar uit om me hier te laten zien. De eerste trainingen van het nieuwe jaar hebben we in Hengelo meegemaakt en dinsdag zijn we met de ploeg afgereisd. Door een blessure heb ik de start van de competitie met Jong FC Twente moeten missen en voor mij was begin dit seizoen het belangrijkste om fit te worden en veel minuten bij de beloften te maken. Ik was er een tijdje uit geweest en zolang je niet fit bent, is het eerste team een moeilijke doelstelling. Doordat ik hier nu ben is dat anders geworden en wil ik mij zo goed mogelijk laten zien. Het is een pittige week, we trainen veel, maar het is ook weer genieten. Je krijgt een nieuwe uitdaging en prikkel, je voelt je echt sterker worden. Het niveau is hoog, op het veld moet je snel handelen en ben je altijd in beweging.”

Godfried Roemeratoe: “Eerste ervaring bij het eerste”

“Het was voor mij echt een verrassing dat ik mee mocht op trainingskamp. Ik had een tijdje terug echt niet gedacht hier de eerste week van het nieuwe jaar te zijn. Ik speel als eerste jaar A-speler nog voor FC Twente Onder 19 en een paar weken geleden kreeg ik een telefoontje dat ik misschien mee zou gaan naar Spanje. Als je een dag voor vertrek hoort dat het definitief is, is dat heel mooi. Het is pittig en zwaar deze week, het is ook mijn eerste ervaring bij het eerste elftal en dan is eerst even aftasten en kijken hoe alles gaat. Bij Onder 19 gaat het voor mij de goede kant op”, vertelt Roemeratoe, die drie seizoenen geleden overkwam van de Zeeuwse jeugdopleiding JVOZ. “Ik speel sinds de B2 in de Voetbalacademie en het begin is het dan altijd wennen als je zo’n stap maakt, maar naarmate je verder komt in de jeugdopleiding groei je vanzelf mee. Dit zijn voor mij leerzame dagen, op het trainingsveld zit iedereen er bovenop en moet je snel handelen.”

 

 

_FDX0587

Bob Vankan (links) en Godfried Roemeratoe