05-01-2017

Toen Fredrik Jensen (19) deze zomer tijdens de voorbereiding aansloot bij de selectie van FC Twente, had hij niet verwacht dat hij zo’n eerste seizoenshelft zou draaien. 

Na een kort kerstreces is FC Twente deze week gestart met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. “Ik vind het prettig om weer te beginnen”, vertelt Jensen. “Met de Kerst zijn we even vrij geweest en dan is het fijn om bij de familie in Finland te zijn, zo vaak zie ik ze niet. Hier bij de club zit je direct weer in het dagelijkse ritme van het voetbal en dat is het mooist.”

Tijdens de eerste dag van het trainingskamp in San Pedro del Pinatar kijkt Jensen terug op de eerste periode bij het eerste elftal. “Ik had nooit gedacht dat ik in de eerste maanden bij de selectie zoveel zou spelen. In de voorbereiding op het seizoen zou ik de eerste drie weken meespelen en daarna zouden we verder kijken. Ik wilde mij zo goed mogelijk laten zien. Vorig seizoen speelde ik nog bij Onder 19 en dan is het een grote stap naar de Eredivisie. Als je de kans krijgt, moet je ‘m pakken en dat is tot nu toe goed gelukt.”

In de eerste maanden kwam Jensen acht keer in actie, maar liep hij eind oktober in de thuiswedstrijd tegen Roda JC een blessure op die hem ruim een maand aan de kant hield. “Dat was een heel ongelukkig moment. Ik ontweek een tackle en kwam verkeerd neer. Ik liep een scheurtje op in mijn enkel en ben de hele maand november eruit geweest. Dat is op zo’n moment balen, maar moet je niet te lang bij stil staan. Je wilt dan sterker terugkomen.”

Half december maakte Jensen zijn rentree bij Jong FC Twente en speelde hij voor de winterstop twee wedstrijden met de beloftenploeg. In Spanje is Jensen er weer vanaf de eerste dag bij. “Dat was afgelopen tijd ook mijn doelstelling, om weer volledig bij de groep te zijn en weer zo snel mogelijk in De Grolsch Veste te spelen. Je leert op het hoogste niveau in korte tijd veel, je wordt een slimmere speler en fysiek groei je ook.”

De ontwikkeling van Jensen is ook in Finland niet onopgemerkt gebleven. Dit seizoen maakte hij zijn debuut voor Jong Finland. “Dat zijn ook weer mooie nieuwe ervaringen. Ik ben er trots op om voor Finland te spelen en de volgende stap is voor mij de A-selectie. Mijn broer Richard heeft al eens stage gelopen bij het nationale team en voor deze week hadden wij samen een uitnodiging gekregen, voor een trainingsstage in Abu Dhabi. Dat zou een nieuwe ervaring zijn geweest, maar we hebben de voorkeur gegeven aan FC Twente, daar ligt onze focus nu.”