05-12-2016

Zondag hebben (jeugd)trainers en technisch kaderleden van amateurclubs uit de regio Twente deelgenomen aan de workshop Voetbalscouting. Een door de KNVB erkende cursus, die werd gehouden op het Trainingscentrum in Hengelo. De workshop is opgezet en georganiseerd door Henk Grim, onder meer scout voor het Duitse St. Pauli en in het verleden Hoofd Scouting bij N.E.C.

Dit jaar zijn deze workshops reeds bij verschillende betaald voetbalclubs in Nederland gehouden en FC Twente wil met deze scoutingsdag ook de amateurclubs uit de regio de mogelijkheid bieden haar trainers en kaderleden op dit gebied te laten ontwikkelen. Voor de deelnemers was er zondag in Hengelo naast een theoriegedeelte, ook een praktijkles. De deelnemers aan de workshop bezochten op het Trainingscentrum de wedstrijd FC Twente onder 17 tegen AFC.