22-12-2016

Vrijdag staat voor FC Twente Vrouwen de laatste wedstrijd van 2016 op het programma. Na het treffen met PSV, wacht opnieuw een sterke tegenstander. De ploeg van Tommy Stroot neemt het namelijk op tegen ADO Den Haag, de nummer drie in de Eredivisie Vrouwen. Marthe Munsterman verwacht een lastig uitduel.

“Teleurstellend resultaat”
Afgelopen vrijdag was het ‘Super Friday’ in de Eredivisie Vrouwen. FC Twente kon niet profiteren van het gelijkspel bij Ajax – ADO Den Haag (1-1). Ook in Enschede werd het gelijk (1-1), waardoor er niets veranderde aan de stand. Marthe Munsterman kijkt niet met een tevreden gevoel terug. “Dit was toch wel een enigszins teleurstellend resultaat. We waren de betere ploeg, maar konden te weinig domineren en creëerde minder kansen dan normaal. Het lag dan ook voornamelijk aan onszelf dat we niet winnend het veld afstapten. We hebben geluk dat Ajax en ADO Den Haag ook gelijk spelen, zodat het gat met de koploper niet groter wordt. De komende wedstrijd moet het beter.”

“Meer creëren”
Tegen ADO Den Haag moeten er drie punten gepakt worden om in het spoor van Ajax te blijven. Marthe Munsterman heeft er vertrouwen in dat de punten mee naar Enschede gaan. “Het zal lastig worden in Den Haag. ADO is gewoon een prima ploeg en dit duel moeten we zeker niet onderschatten. Het zal een gelijk opgaande wedstrijd worden, maar ik verwacht wel dat wij de bovenliggende partij zullen zijn. We moeten wel meer creëren dan tegen PSV, maar we zijn nu extra gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten. Om de eerste seizoenshelft goed af te sluiten en niet te ver achter te raken op Ajax moeten we winnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt en we met een overwinning uit Den Haag vertrekken.”

ADO Den Haag – FC Twente wordt om 19.30 uur gespeeld in het Kyocera Stadion in Den Haag.