31-12-2016

De teams van de FC Twente Voetbalacademie hebben op dit moment winterstop. Een mooi moment om per team de balans op te maken: hoe gaat het en wat zijn de ambities voor het nieuwe jaar?

In deze editie de teams uit de bovenbouw: Onder 19, Onder 17 en Onder 16.

In de vorige editie kwamen de teams uit de midden- en onderbouw aan bod.

Onder 19

Onder 19-trainer Bert Konterman: “Wat je de laatste weken ziet, is dat we in een positieve flow zitten. Het was mooi om te zien hoe de jongens na de laatste competitiewedstrijd (3-0 winst op Zeeburgia O19, red.) uit elkaar gingen. Iedereen is hongerig om het in januari weer op te pakken, we hebben er weer zin in. Ik ben in ieder geval met veel energie de winterstop ingegaan en dat is een positief teken.”

Na de winterstop speelt Onder 19 in een nieuwe competitie, met andere tegenstanders. De inzet: een startbewijs voor de Eerste Divisie volgend seizoen. “De eerste vier ploegen handhaven zich. Daarom is het onze doelstelling om mee te draaien bij de bovenste plekken. In het nieuwe jaar gaan we er met zijn allen weer volle bak tegenaan. Het is mooi als we ook dan onze spirit, inzet en positieve instelling belonen.”

Onder 17

Onder 17-trainer Sjors Ultee: “Het team heeft, met vallen en opstaan, een goede ontwikkeling doorgemaakt in de eerste seizoenshelft. We waren wel te vaak nog wisselvallig in de uitvoering. De spelers hebben nog moeite om elke training en wedstrijd een goed niveau te halen. Deels hoort dat bij de leeftijd, maar nu we na de winterstop in een hogere poule spelen, zal dat beter moeten. Met een gedeelde eerste plaats en daarmee plaatsing voor de promotiepoule kunnen de spelers trots terugkijken op de eerste seizoenshelft.”

“We gaan ons nu vol zelfvertrouwen voorbereiden op de volgende uitdaging: bij de eerste 6 eindigen en daarmee terugkeren in de Eredivisie. Daarnaast zitten we ook nog steeds in de beker en hebben we in februari een schitterend toernooi in Suriname”, somt Ultee op, die daarna enthousiast afsluit. “Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om de tweede seizoenshelft minstens zo mooi te maken als de eerste.”

Onder 16

Onder 16-trainer Job ten Thije: “We kenden een moeizame start dit seizoen. Dat kwam mede door de vele wisselingen die we iedere week hebben, want structureel staan we vijf of zes spelers af aan Onder 17. De resultaten vielen tegen, maar we zijn de goede weg inmiddels ingeslagen. In de tweede helft van de eerste seizoenshelft wisten we wedstrijden te winnen en hadden we nog een inhaalrace op de ranglijst.”

De inhaalrace kwam net te laat op gang. “We hebben ons niet geplaatst voor de hoogste competitie na de winterstop. We spelen één niveau daaronder, nog steeds met bvo’s”, legt Ten Thije uit. “Dat we iedere week spelers afleveren bij Onder 17 is een teken dat we met Onder 16 een sterke groep hebben. In het nieuwe jaar moeten we onze stijgende lijn van ontwikkelen doorzetten en het vertrouwen behouden.”