19-12-2016

Sherida Spitse keert terug naar FC Twente Vrouwen. De 26-jarige middenvelder sluit per 1 januari 2017 aan bij de selectie van Tommy Stroot en heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen. Spitse speelde eerder van 2012 t/m 2014 voor FC Twente. In die periode werd ze BeNe League en Nederlands Kampioen waarna ze in januari 2014 naar LSK Kvinner in Noorwegen vertrok. In Noorwegen werd ze drie keer kampioen en won ze drie keer het bekertoernooi.

Sherida Spitse
“Ik ben blij terug te keren naar FC Twente. Mijn vriendin en ik verwachten volgend jaar een kindje en dan ga je op zoek naar ideale omstandigheden voor mij als speelster maar ook voor het aanstaande gezin. Ik ken de club en de Eredivisie en wil graag ook voor het EK in een goede en vertrouwde omgeving zijn. De ambities van FC Twente Vrouwen zijn onverminderd en passen goed bij mijn ambities. Ik heb al een kampioenschap met FC Twente mogen vieren en daar wil ik heel graag een volgend kampioenschap aan toevoegen.”

Tommy Stroot
“Het spreekt voor zich dat ik erg blij ben dat Sherida aansluit bij onze selectie. Ze kent de club en de Eredivisie Vrouwen en zal zich hierdoor snel thuis voelen. Ze is een sterke middenvelder met veel duelkracht en een absolute winnaar met veel persoonlijkheid waarmee ze goed in onze selectie past. Ze pikt daarnaast ook de nodige goals mee en veel ervaring. Ik kijk er naar uit met haar te werken. “