15-12-2016

FC Twente Vrouwen komt dit kalenderjaar nog twee keer in actie. Volgende week is ADO Den Haag de tegenstander, maar eerst staat nog de laatste thuiswedstrijd van 2016 op het programma. PSV, de nummer vier van de Eredivisie Vrouwen, komt op bezoek. Renate Jansen blikt vooruit op het treffen met de ploeg uit Eindhoven.

“Degelijke wedstrijd”
Afgelopen week was FC Twente nog te sterk voor sc Heerenveen. De Friezen werden met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd. Jansen vond dat er een goede overwinning werd geboekt. “We hebben een degelijke wedstrijd gespeeld. We speelden goed en creëerden genoeg kansen. SC Heerenveen is echt een ploeg waar je het lastig tegen kan hebben, maar het is dan lekker om met 4-1 te winnen. Het is belangrijk dat we in dit stadium van de competitie de wedstrijden blijven winnen. Dat hebben we nu gedaan. Nu snel door naar PSV.”

“Willen blijven winnen”
De tegenstander van vrijdag is het seizoen slecht begonnen, maar staat nu weer vierde. Tegelijkertijd met FC Twente – PSV, spelen Ajax, de koploper, en ADO Den Haag, nummer drie, ook tegen elkaar. Voor de vier bovenste ploegen is het dus een belangrijk dag. Renate Jansen denkt dat haar ploeg in ieder geval de punten in eigen huis houdt. “Ze zijn het seizoen misschien minder begonnen, maar zijn nu weer op de weg terug. Het zal dus echt geen makkelijke wedstrijd worden. PSV speelt veel de lange bal en heeft daarnaast ook veel goede aanvallers. Wij hebben die echter ook en ik denk ook dat wij op dit moment een beter team hebben. Het zal een spannende wedstrijd worden, waarbij het spel veel op en neer zal gaan. De druk van de ranglijst voelen we niet. We willen de komende duels blijven winnen en dat is ook nodig om het spoor te blijven van Ajax. Het zal moeilijk worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we op deze ‘Super Friday’ de drie punten pakken.”

FC Twente Vrouwen – PSV Vrouwen wordt om 19.30 uur gespeeld op Sportpark Slagenbeek bij ATC ’65 in Hengelo. Tickets zijn online en aan de dagkassa te koop.