18-12-2016

Jong FC Twente heeft zondagmiddag de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2016 gespeeld. De ploeg van trainer Paul Bosvelt ging met 4-0 onderuit bij AFC Amsterdam. Jong FC Twente hervat op maandag 16 januari het seizoen in de Tweede Divisie met de thuiswedstrijd tegen Jong Vitesse. 

Paul Bosvelt, trainer van Jong FC Twente, liet na de nederlaag tegen AFC weten dat de uitslag niet zo groot had hoeven uitvallen. “De onderlinge verschillen waren niet zo groot. In de eerste helft speelden we prima mee en kregen we twee, drie kansen. Maar na slordig verdedigen viel de 1-0. In het begin van de tweede helft speelden we behoorlijk. Een ongelukkig eigen doelpunt zorgde alleen voor de 2-0. Daarna maakten we een overtreding in de zestien, maakten zij de 3-0 en knakte het bij ons. Uiteindelijk is het teleurstellend dat er harde cijfers op het scorebord staan, want dat is toch waar het om gaat.”

“We zitten in een lastige situatie. We komen moeilijk tot scoren en geven achterin de doelpunten vaak te gemakkelijk weg. Als je dat bij elkaar optelt, is het te veel van het goede. Dan speel je moeizame wedstrijden”, vervolgt Bosvelt. “Bij zo’n achterstand als vandaag zie je ook dat het vertrouwen bij de jongens wat broos is. We verloren de moed, terwijl we juist een stapje extra hadden moeten zetten.”

 

AFC Amsterdam – Jong FC Twente 4-0 (1-0)

Scoreverloop
29′ Van den Brink 1-0
59′ Soumaoro 2-0 (e.d.)
74′ Sutorius 3-0
81′ Jesse 4-0

Opstelling Jong FC Twente: Drommel, Mbikulu, Soumaoro, R. Jensen, Schmidt, Korporaal, Vankan (79′ Grootenhuis), Mousslih (65′ Woudstra), George, F. Jensen, Oosterwijk.