03-12-2016

Jong FC Twente heeft op de valreep een punt gepakt op bezoek bij FC Lienden. De ploeg van trainer Paul Bosvelt speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong, maar in blessuretijd zorgde Vincent Schmidt met een rake vrije trap voor de gelijkmaker.

“Vaak viel het afgelopen tijd voor ons de verkeerde kant op, in die wedstrijden gaven we het via knullige acties weg. Dan is het fijn dat het nu eens goed uitpakt”, erkent Paul Bosvelt. “Het was een redelijk open wedstrijd, bij vlagen hebben we prima gespeeld. In het tweede gedeelte van de eerste helft gingen we beter voetballen, maar richting de zestien hadden we te weinig stootkracht. Ook hadden we te weinig creativiteit waardoor we moeizaam tot kansen kwamen. Doelman Joël Drommel heeft ons een aantal keer gered op inzetten van de tegenstander.”

“In de tweede helft stonden we beter. Drommel hoefde nog maar twee keer echt in te grijpen. Een individuele fout leidde echter het doelpunt van Lienden in. Toen dachten we wel even op de bank, daar gaan we weer. We zijn daarna wat opportunistischer gaan spelen. Doordat we een verdediger naar voren stuurden, hadden zij meer moeite met ons spel. Echt veel kansen leverde dat ons niet op. Een vrije trap in blessuretijd resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker. Dit gelijkspel voelt goed en hopelijk is het een aanzet om de laatste twee wedstrijden voor de winterstop positief af te sluiten.”

Jong FC Twente speelt zaterdag 10 december haar volgende competitieduel, dan treft de ploeg op het Trainingscentrum in Hengelo HFC uit Haarlem (aanvang 15.00 uur). 

FC Lienden – Jong FC Twente 1-1 (0-0)

Scoreverloop
67’ Van Rijn 1-0
90’ Schmidt 1-1

Opstelling Jong FC Twente: Drommel, Woudstra, Ben Amar, R. Jensen, Schmidt, Korporaal, Mousslih (72’Junte), Soumaoro, De Jager, Hölscher (72’ Vankan), George (86’ Hoffman)

Foto’s: voetbal-shoot.nl

 

DSC_3271

 

DSC_3293 DSC_3346 DSC_3386