08-12-2016

De winterstop komt snel dichterbij, maar FC Twente Vrouwen komt in december nog drie keer in actie. Vrijdag is op eigen veld sc Heerenveen de tegenstander. Eshly Bakker, die tegen PEC Zwolle nog een groot aandeel had in de overwinning, verwacht geen gemakkelijke wedstrijd tegen de Friezinnen.

“Erg naar mijn zin”
Eshly Bakker is nieuw dit seizoen bij FC Twente. Ze had echter weinig moeite om zich aan te passen. “Ik voel me inmiddels echt op mijn plek hier. Na Ajax was ik toe aan een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden in Enschede. Met een aantal van de speelsters had ik al goed contact, dus je komt niet in een volledig vreemde wereld. Ik heb het erg naar mijn zin bij FC Twente en wil mezelf hier de komende tijd blijven ontwikkelen.”

“Degelijke overwinning geboekt”
Vorige week scoorde Eshly Bakker nog drie keer in de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle. Ze kijkt dan ook tevreden terug. “Het is heerlijk om belangrijk te zijn voor je ploeg. We hebben een sterk team, waardoor er ook veel concurrentie is voor de verschillende posities. Nu sta ik er in en dan moet ik het ook laten zien. Tegen PEC Zwolle kon ik gelukkig drie keer scoren. De eerste helft verliep wat warrig en dan komen we ook nog eens 1-0 achter. We kwamen snel terug en de tweede helft waren we de bovenliggende ploeg. Zo hebben we toch weer een degelijk overwinning geboekt.”

“Denk dat wij de betere ploeg zijn”
Om dicht bij koploper Ajax te blijven moet ook de wedstrijd tegen SC Heerenveen in winst worden omgezet. Eshly Bakker kijkt met een goed gevoel vooruit. “Het zal absoluut niet makkelijk worden. De laatste keer konden we ook pas laat de overwinning binnen slepen. Ik denk wel dat wij de betere ploeg zijn. Als wij de tweede helft zoals tegen PEC Zwolle een hele wedstrijd kunnen laten zien, dan ben ik er van overtuigd dat we winnend van het veld af stappen en goed blijven meedoen.”

Het duel FC Twente Vrouwen – sc Heerenveen Vrouwen wordt om 19.30 uur gespeeld op Sportpark Slangenbeek in Hengelo bij ATC ’65. Tickets zijn online en aan de dagkassa verkrijgbaar.