10-12-2016

FC Twente Vrouwen heeft gisteravond een zakelijke overwinning geboekt op sc Heerenveen. In de eerste helft had Twente een 1-0 voorsprong opgebouwd. Na een snelle gelijkmaker bij het begin van de tweede helft van de Friezen, zetten FC Twente uiteindelijk een 4-1 eindstand op het scorebord. Een terugblik met trainer Tommy Stroot en doelpuntenmaakster Ellen Jansen.

‘Hadden vaker moeten scoren’
Ondanks dat zijn ploeg een ruime overwinning heeft geboekt op de Friezen, vindt trainer Tommy Stroot dat zijn ploeg zichzelf gisteravond tekort heeft gedaan. ‘De eerste helft verliep goed. We waren de bovenliggende partij en wisten veel kansen te creëren. Uiteindelijk gaan we met een 1-0 voorsprong de rust in, maar op basis van het vertoonde voetbal had deze voorsprong veel groter kunnen en moeten zijn. Vaker scoren uit de kansen die gecreëerd worden, dat is zeker iets dat we moeten meenemen uit deze wedstrijd. Na de rust krijgen we eigenlijk tegen de verhoudingen in de gelijkmaker om de oren. Dit was de eerste echte kans van Heerenveen, die er dan meteen in gaat. Daarna breekt er een onrustige fase aan waarin we even het spoor bijster waren. Nadat Ellen Jansen eigenlijk uit het niets de 2-1 scoort, herpakken we ons en kwamen we weer in ons eigen spel. Uiteindelijk staat er een 4-1 eindstand op het scorebord, waaruit geconcludeerd kan worden dat we vanavond een prima prestatie hebben neergezet.’

“Fijn om twee doelpunten te kunnen bijschrijven”
Met twee mooie doelpunten, had Woman of the Match Ellen Jansen gisteravond een belangrijke rol in de wedstrijd. ‘Ik had al een tijdje niet meer gescoord, dus voor mij was het enorm fijn om vanavond twee doelpunten te kunnen bijschrijven. Kijkend naar de wedstrijd denk ik dat we in de eerste helft goed voetbal hebben laten zien. We komen al vrij vlot op 1-0, een fase waarin we misschien de wedstrijd al wel hadden moeten beslissen. Uit het niets scoort Heerenveen dan de gelijkmaker, waarna wij even in een moeilijke fase belanden. Op het moment dat de 2-1 viel, liepen we eigenlijk ook al wel snel uit naar 3-1 en 4-1. Hiermee was de wedstrijd beslist en hebben we zo richting de winterstop weer drie belangrijke puntjes gepakt. ‘

Foto: Frank Hillen