27-11-2016

Dit weekeinde speelden alle teams van de FC Twente Voetbalacademie een competitieduel. Onder 16 sloot het weekeinde zondag af tegen FC Volendam O16, op het Trainingscentrum in Hengelo.

Uitgelicht team: koploper FC Twente onder 17, interview met trainer Sjors Ultee.

Zaterdag 26 november

TijdTypeWedstrijdUitslag
10.00 uurCompetitieFC Twente O12 – PEC Zwolle O1224 – 6
10.00 uurCompetitieNEC/FC Oss O13 – FC Twente O130 – 4
10.30 uurCompetitieAjax O15 – FC Twente O153 – 0
11.15 uurCompetitieExcelsior O11 – FC Twente O114 – 19
12.00 uurCompetitieFC Twente O14 – Ajax O140 – 3
14.30 uurCompetitieSC Heerenveen O17 – FC Twente O170 – 1
14.30 uurCompetitieFC Twente O19 – Excelsior O192 – 1

Zondag 27 november

TijdTypeWedstrijdUitslag
11.00 uurCompetitieFC Twente O16 – FC Volendam O162 – 1

Excelsior O11 – FC Twente O11: 4 – 19

Doelpuntenmakers: Lucas Vennegoor of Hesselink (7x), Robin van Duiven (4x), Owen Panneflek (3x), Thijn Barkel (2x), Kerem Coban, Jannes Sassen, Mats Rots.

Gespeeld: Jonah te Fruchte, Twan Mandema, Thijn Barkel, Kerem Coban, Robin van Duiven, Joris Eppink, Brian du Gardijn, Owen Panneflek, Mats Rots, Jannes Sassen, Christiaan Scholten, Aymen Sliti, Stan Struik, Dani Tijman, Liam Vasterink, Lucas Vennegoor of Hesselink, Jeppe Wijnreder.

 

FC Twente O12 – PEC Zwolle O12: 24 – 6

Doelpuntenmakers: Jason van Duiven (6x), Diego van Oorschot (5x), Luca Renssen (2x), Lars Bult (2x), Jort Ribbers (2x), Adne Slot, Rutger Scharenborg, Boris Davina, Thimo Herr, Tijn Peters, Sep van den Berg, eigen doelpunt PEC Zwolle.

Gespeeld: Sep van den Berg, Sjoerd Bouwhuis, Lars Bult, Boris Davina, Jason van Duiven, Chiel Fransen, Thimo Herr, Cas Hoepman, Jayden de Jonge, Xander Mulder, Diego van Oorschot, Tijn Peters, Luca Renssen, Jort Ribbers, Rutger Scharenborg, Adne Slot, Jop Tijink, Niek Veldhuis.

 

NEC/FC Oss O13 – FC Twente O13: 0 – 4

FC Twente onder 13 heeft zaterdagochtend op bezoek bij de leeftijdsgenoten van NEC/FC Oss een ruime overwinning geboekt. De Tukkers wonnen met 0-4. Bij de rust stond er een 0-3 stand op het scorebord en in de tweede helft maakten de bezoekers ook nog een vierde treffer.

09′ Tobias Mönnink 0-1 (assist: Sander Sybrandy)
15′ Dries Borggreve 0-2 (assist: Tobias Mönnink)
17′ Tobias Mönnink 0-3 (assist: Dries Borggreve)
42′ Lasse Niehaus 0-4 (assist: Manuel Iylia)

Opstelling FC Twente onder 13: Finn Peters (31′ Jur Tankink), Levi de Munck Mortier (40′ Gijs Besselink), Sylvan Vos, Tobias Mönnink, Mika Lansink, Manuel Iylia, Ryan van den Burg (31′ Lasse Niehaus), Sander Sybrandy (40′ George Askaro), Joran de Groot (31′ Morris de Wilde), Ephrem Aslan (40′ Justin van Gelder), Dries Borggreve (40′ Elie Raterink).

 

FC Twente O14 – Ajax O14: 0 – 3

FC Twente onder 14 heeft zaterdag de competitiewedstrijd tegen Ajax onder 14 verloren. Op het Trainingscentrum in Hengelo kwam de vroege voorsprong van de Amsterdammers niet in gevaar.

05’ Gibson Yah 0-1
50’ Joshua Mukeh 0-2
63’ Devyne Rensch 0-3

Opstelling FC Twente onder 14: Sam Karssies, Boaz Rahajaan, Rutger Hesselink (57’ Stan ten Dam), Chiel Olde Keizer, Bram Marsman, Sven Schoot Uiterkamp (36’ Thom Weierink), Jayden Moore, Jeroah Balabun, Mika Hopman (52’ Tyrese Voort), Lukas Eixler (36’ Deyon Boerleider), Lars Herr.

 

Ajax O15 – FC Twente O15: 3 – 0

FC Twente onder 15 heeft zaterdagochtend in Amsterdam de competitiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Ajax met 3-0 verloren. De thuisploeg kwam in de eerste helft vanaf de strafschopstip op 1-0 en scoorde in de tweede helft nog twee keer.

29’ Neraysho Kasanwirjo 1-0 (str.)
42’ Dillon Hoogewerf 2-0
51’ Ian Beelen 3-0

Opstelling FC Twente onder 15: Max Wolfs, Caspian Dennen, Joost van de Belt, Tijs Velthuis, Thom Olde Weghuis (51’ Chantrak Kao), Max Rensink, Emilio Sorino Overmars (36’ Max Bruns), Lasse Wehmeyer (51’ Sem Scheperman), Menno Ruijter, Wessel Hofste, Siebe Meerlo (36’ Giovarny Sluiter).

 

FC Twente O16 – FC Volendam O16: 2 – 1

FC Twente onder 16 heeft zondag de competitiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam op het nippertje gewonnen. De Tukkers kwamen in de tweede helft op voorsprong en gaven deze vlak voor tijd uit handen. Toch lukte het de ploeg van trainer Job ten Thije om in de absolute slotfase nog een keer te scoren: 2-1.

53′ Daan Rots 1-0 (assist: Jayden Oosterwolde)
78′ Jip Molenaar 1-1
79′ Djaniny Lopes Mendes 2-1 (directe vrije trap)

Opstelling FC Twente onder 16: Melvin van de Beeten, Jelmer van Oenen, Fabio Paol, Casper Staring, Jayden Oosterwolde, Thomas Bosch, Mees Hilgers, Djaniny Lopes Mendes, Daan Rots (70′ Max Rensink), Simon Seppenwoolde, Rick Nijkamp (48′ Gijs Olde Scholtenhuis).

 

SC Heerenveen O17 – FC Twente O17: 0 – 1

FC Twente onder 17 heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan tegen de leeftijdsgenoten van SC Heerenveen. Op bezoek in Friesland boekte de Twentse koploper een 0-1 zege. Xhelal Terziqi was de matchwinner, die na een combinatie met Omid Musawi scoorde.

23′ Xhelal Terziqi 0-1 (assist: Omid Musawi)

Opstelling FC Twente onder 17: Ennio van der Gouw, Roel Heemink, Raymond Owusu-Ansah, Finn Kluiver, Stan Wonnink (71′ Jelmer van Oenen), Dean Huiberts, Thijs van Leeuwen (57′ Cherinho Griffith), Jesse Bosch, Xhelal Terziqi, Omid Musawi, Rohat Agca (76′ Hessel Oude Hengel).

 

FC Twente O19 – Excelsior O19: 2 – 1

FC Twente onder 19 heeft zaterdagmiddag drie punten overgehouden aan de competitiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior. Op het Trainingscentrum in Hengelo was het Tim van de Schepop die de score namens de Tukkers opende. Na ruim een uur maakte Excelsior gelijk. Tien minuten voor tijd leek het erg lastig te gaan worden voor FC Twente onder 19, nadat Van de Schepop zijn tweede gele kaart ontving. Toch lukte het de thuisploeg nog een keer te scoren. De 2-1 van Ryan Trotman acht minuten voor tijd betekende tevens de eindstand.

29’ Tim van de Schepop 1-0 (assist: Ryan Trotman)
65’ Kevin van la Parra 1-1
82’ Ryan Trotman 2-1 (assist: Stijn Meijer)

Opstelling FC Twente onder 19: Diego Coret, Kelvin Oxfoort, Reluno Pinas, Mathijs Elderman, Samuel Brobbey, Xhemil Terziqi, Ramiz Zerrouki, Mats Wieffer, Tim van de Schepop, Siebe Schets (63’ Stijn Meijer), Ryan Trotman.

 

Onder 12 speelde eerder deze week een oefenwedstrijd tegen SC Cambuur O12.

Terugblik op het vorige weekeinde: uitslagen en statistieken & uitgelicht team.

Thuiswedstrijden worden gespeeld op het Trainingscentrum in Hengelo.