27-11-2016

Jong FC Twente heeft vanmiddag in Groesbeek verloren van De Treffers. De ploeg van trainer Paul Bosvelt verloor met 2-1. Na een 2-0 ruststand scoorde Jari Oosterwijk zo’n 25 minuten voor tijd voor de aansluitingstreffers. De Twentse gelijkmaker viel niet meer. 

“We kenden een valse start, doordat we in de eerste minuut al een doelpunt tegen kregen”, zei trainer Paul Bosvelt na afloop. “Het was een vrije trap, rand zestienmetergebied, waarbij er gesprongen werd en de bal er onderdoor ging.  De 2-0 was ook een vervelend doelpunt, een bal die aangeraakt werd en van richting veranderde. Wij konden daar eigenlijk weinig tegenover zetten. Er was een moment waar we misschien een strafschop hadden kunnen krijgen. Voor de rest speelden we te slordig, met te weinig stootkracht en creativiteit. De Treffers kreeg nog wel enkele mogelijkheden. Na rust zijn we wat anders gaan spelen, in eerste instantie een-tegen-een, later met vier man voorin. Jari Oosterwijk scoorde en Dylan George had een goede kopkans.”

“Gevolg van deze nederlaag en het feit dat de concurrentie wel punten pakte, is dat we de resterende drie wedstrijden voor de winterstop vol aan de bak moeten om te proberen de aansluiting te realiseren. Er is maar een manier om uit deze situatie te komen en dat is hard blijven werken en knokken voor de ommekeer. Het is natuurlijk lekker werken wanneer het goed gaat, maar je moet er ook niet voor weglopen wanneer het minder gaat. Het is zaak aansluiting te vinden en dan een betere tweede seizoenshelft te draaien.”

De Treffers – Jong FC Twente 2-1 (2-0)

Scoreverloop
02′ De Bondt 1-0
37′ Mutzers 2-0
65′ Oosterwijk 2-1

Opstelling Jong FC Twente: Drommel, Woudstra, Andersen, R. Jensen, Schmidt, Van der Heyden, De Jager, Soumaoro, Oosterwijk, Mbikulu, George.

 

Foto’s: Jan Peters / De Treffers

DSC08592 DSC08798 (1)