29-11-2016

Jong FC Twente-speler Bob Vankan heeft een contract getekend bij FC Twente. De 19-jarige middenvelder tekende dinsdagmiddag zijn verbintenis, die loopt tot medio 2018, in het bijzijn van trainer Paul Bosvelt en Hoofd Opleiding Michel Jansen.

Vankan kwam deze zomer over van Fortuna Sittard. Nadat hij in de jeugd voor de Limburgse club speelde, debuteerde hij op 16-jarige leeftijd in de hoofdmacht van Fortuna Sittard en speelde 34 wedstrijden in de Jupiler League.

“Ik ben deze zomer goed terechtgekomen bij FC Twente”, vertelt Vankan. “Vrij snel heb ik mijn draai kunnen vinden en in de voorbereiding op het seizoen heb ik mijn speelminuten gemaakt in de oefenduels met de eerste selectie.” Eind augustus liep Vankan een blessure op. “Een irritatie aan de kniepees”, licht hij toe. “Ik had verwacht er een paar weken uit te zijn, maar voor de lange termijn was het goed de tijd te pakken. Ik ben inmiddels weer fit en kan me weer op wedstrijdminuten richten. Zaterdag tegen FC Lienden kan ik bij Jong FC Twente mijn rentree maken.”

“Dat FC Twente mij een contract heeft aangeboden geeft aan dat de club potentie in mij ziet en dat geeft mij vertrouwen”, vervolgt Vankan. “Zeker nu ik op de weg terug ben en klaar ben om te spelen. Ik wil in de wedstrijden van Jong FC Twente zo snel mogelijk weer op niveau komen en hoop daarna aansluiting te vinden bij het eerste, om net als deze zomer vaker bij het eerste elftal op het trainingsveld te staan.”

 

 

_FDX8611
_FDX8641