19-07-2016

Jong FC Twente heeft dinsdag op het Trainingscentrum in Hengelo de oefenwedstrijd tegen KIFA Pro met 1-0 gewonnen. Aan Twentse zijde scoorde Felitciano Zschusschen. Trainer Paul Bosvelt was tevreden met de zege en hoopt dat zijn ploeg in de komende fase meer stappen gaat maken.

Voor Jong FC Twente was het de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie. Eerder wonnen de beloften met 0-7 van amateurclub Enter Vooruit. “In de eerste fase van de voorbereiding hadden we de stijgende lijn te pakken. Die moeten we nu doorzetten”, zegt trainer Paul Bosvelt. “We moeten leren van wedstrijden en bepaalde situaties in trainingen, zo kunnen we als team stappen maken. Dat is voor deze groep een goede doelstelling, want we spelen met veel nieuwe jongens.”

Veel van die nieuwe jongens kwamen deze zomer over van andere betaald voetbalorganisaties. “Het is een gemotiveerde groep, dat merk je als je op het veld staat. De jongens willen hun kans pakken”, vervolgt Bosvelt. “Het ziet er goed uit, maar misschien willen ze soms te graag. Dat zag je vandaag ook. In sommige gevallen is het beter om een tegenstander met positiespel kapot te spelen dan voor een eigen actie te gaan.”

Jong FC Twente – KIFA Pro 1-0 (0-0)

Scoreverloop
50′ Zschusschen 1-0

Opstelling Jong FC Twente: Drommel, Woudstra, Ben Amar, R. Jensen, Van Duinen (46′ Junte), Korporaal (32′ Vankan), Soumaoro (80′ Sahin), Sahin (46′ Korporaal), Hoffman (46′ Mousslih), De Jager (57′ Gvozdjar), Uyi-Olaye (46′ Zschusschen).

Selectie KIFA Pro: Hengelman, D. Prijor, Amevor, De Man, Misidjan, Swerts, G. Prijor, Nuri, Klicic, De Jong, Goguadze, Asgarali, Fatima, Luikens.