30-07-2015

Michael Olaitan is de nieuwe spits van FC Twente. De 22-jarige Nigeriaanse jeugdinternational wordt, met een optie tot koop, voor de rest van het seizoen gehuurd van Olympiakos Piraeus.

Ted van Leeuwen: “Michael Olaitan is een veelzijdige spits. Snel, sterk, technisch vaardig met beide benen en een koele afmaker. Er was erg veel belangstelling voor hem, maar we hebben hem en Olympiakos ervan kunnen overtuigen voor FC Twente te kiezen.”

In het voorjaar 2014 lag de wereld aan de voeten van Michael Olaitan. Hij speelde de sterren van de hemel voor Olympiakos, was de uitblinker in de Champions League wedstrijd tegen Manchester United en hij stond klaar om met Nigeria naar het WK in Brazilië te gaan. En toen werd het 2 maart. Een halve week na zijn glansrol tegen United stond de derby met Panathinaikos op de kalender. Na precies een half uur spelen, verliest hij plotseling het bewustzijn. De beelden gaan de hele wereld over. Na operatie en een revalidatie van een half jaar is Olaitan weer fit en wordt uitgeleend aan de Griekse subtopper Ergotelis om ritme op te doen.

Dit jaar maakte hij de hele voorbereiding bij Olympiakos mee. De club heeft echter teveel buitenlanders onder contract. Van Leeuwen: “Ik volg Michael al vier jaar want ik vind hem een geweldige spits. Heel veelzijdig, zeer gedisciplineerd en koelbloedig. Ik vind het heel bijzonder dat we het voor elkaar gekregen hebben dit talent naar Enschede te halen. Ofschoon hij nog maar 22 jaar is, heeft hij al de nodige ervaring en zijn persoonlijkheid past heel goed in onze kleedkamer. Zijn carrière heeft weer even een zetje nodig.”

Michael Olaitan: “Voor mij is deze overgang naar FC Twente een hele mooie nieuwe stap in mijn loopbaan. Na gesprekken met mijn familie heb ik heel bewust voor deze club gekozen. Het Nederlandse voetbal past bij mij, maar ook de speelwijze van FC Twente. De faciliteiten van de club en de sfeer spreken mij erg aan. Ik ben heel gemotiveerd mij dit seizoen te laten zien aan de supporters, ik hoop veel te scoren voor de club.”

 

Foto’s: Bas Everhard

7