09-12-2014

Jesus Corona heeft dinsdag zijn contract met een jaar verlengd. De nieuwe verbintenis van de 21-jarige Mexicaan loopt nu tot medio 2018.

Jesus Corona maakte in de zomer van 2013 de overstap naar Enschede en kwam tot nu toe tot 26 wedstrijden in de Eredivisie. Daarin was hij vijf keer trefzeker. De vleugelaanvaller maakte op 12 november van dit jaar zijn debuut in de nationale ploeg van Mexico in de wedstrijd tegen het Nederlands Elftal.

Jesus Corona: “Ik ben blij met dit nieuwe contract. Er spreekt vertrouwen uit van de club en van de trainers. Het is best even wennen geweest om de overstap te maken van Mexico naar Nederland, maar inmiddels voel ik mij hier op mijn plek. Ik voel dat ik de afgelopen maanden als voetballer ben gegroeid. Alfred Schreuder en de andere trainers hebben daarin een belangrijke rol gespeeld. Deze lijn wil ik doortrekken, bij FC Twente en bij mijn land.”

Alfred Schreuder: “Het is mooi dat we Jesus langer aan de club hebben kunnen binden. Het is een speler waar je als supporter voor naar het stadion komt. Jesus heeft na zijn komst een moeizame periode gekend, maar zich de laatste maanden erg goed ontwikkeld. Niet voor niets heeft hij onlangs zijn debuut gemaakt in de nationale ploeg van Mexico.”

Foto’s: Bas Everhard.

900