29-09-2014

Jong FC Twente heeft maandagavond de Jupiler League-wedstrijd tegen Fortuna Sittard met een ruime zege afgesloten. In De Grolsch Veste won de ploeg van trainer Jan Zoutman met 3-0. De Twentse goals werden gescoord door Shadrach Eghan, Felitciano Zschusschen en Jari Oosterwijk.

Jong FC Twente begon sterk aan de wedstrijd. Met goed combinatiespel wist de ploeg van trainer Jan Zoutman het spel naar zich toe te trekken. Dat leverde een aantal mogelijkheden op voor Bilal  Ould-Chikh en Felitciano Zschusschen. Na achttien minuten was het Shadrach Eghan die de score opende. Nadat een schot van Merlin Schütte werd gekeerd, kwam de bal uit bij de Ghanees, die hard raak schoot. Het doelpunt was ook het hoogtepunt van de eerste helft. Hoewel beide ploegen de aanval bleven zoeken, kwamen er geen grote kansen meer uit voort.

Na rust had Fortuna Sittard meer de overhand. De Limburgers zochten de aanval, maar kwamen nauwelijks tot kansen. Daarnaast wist Sonny Stevens met enkele reddingen een tegendoelpunt te voorkomen. Jong FC  Twente probeerde wel gevaarlijk te worden, maar kreeg nauwelijks ruimte van de Sittardse defensie, waardoor er bijna geen kansen ontstonden. Toch was het de thuisploeg dat nog dicht bij een tweede doelpunt, toen Zschusschen na balverlies van dichtbij naast schoot. Een kwartier voor tijd zorgde de spits voor de beslissing, door uit een pass van Nana Ntuli de 2-0 binnen te schieten. Na een uitbraak van Fortuna oordeelde de scheidsrechter dat Peet Bijen een overtreding beging op Limburgse aanvaller en kreeg daarvoor de rode kaart. Vrijwel direct daarna scoorde invaller Jari Oosterwijk de 3-0. Schütte zette de aanval op, uit de kluts kwam Oosterwijk in vrije positie in  balbezit en schoot raak.

Verdiende overwinning

Trainer Jan Zoutman was tevreden over het optreden van zijn ploeg. “Ik vind dat we in een aantal fases heel goed gespeeld hebben. Dat was in de eerste fase, waarin we op 1-0 komen, maar ook in de fase voor rust. Eigenlijk hebben we vandaag niets weggegeven en stond het ook defensief heel goed. De tweede helft leek Fortuna een overwicht te hebben, maar daar kwam niets uit voort. Wij maken een heel goede tweede goal, de uiteindelijke beslissing valt vlak voor tijd. Ik denk dat het een verdiende overwinning was. We zijn bezig met een goede serie. Je merkt ook dat het een echt team is, dat veel energie wil steken in de wedstrijden en voor elkaar wil werken.”

Jong FC Twente – Fortuna Sittard 3-0 (1-0)

Scoreverloop
18′ Eghan 1-0
75′ Zschusschen 2-0
89′ Oosterwijk 3-0

Toeschouwers: 225
Scheidsrechter: E. Blank
Gele kaart: Turan (Fortuna Sittard)
Rode kaart: Bijen (86′ Jong FC Twente)

Opstelling Jong FC Twente: Stevens, Kwee, Lachman, Andersen (46′ Bijen), Bleker, Van der Heyden, Ould-Chikh (69′ Daniëls), Ntuli,
Zschusschen, Eghan (76′ Oosterwijk), Schütte.

Opstelling Fortuna Sittard: Kaya, Turan, Dengering, Janssen, Kis, Briels, Voorn, Pappot (46′ Ter Borg), Vlug (75′ Vankan), De Groot (64′
Conneh), Waalkens.

 

Foto’s: Bas Everhard

 

BE__9480 BE__9571 BE__9578 BE__9731 BE__9747 BE__9757

BE__9855-620

BE__9765-620

BE__9803

BE__0096 BE__0111 BE__0172