05-03-2014

Quincy Promes heeft woensdagavond zijn debuut voor het Nederlands elftal. De aanvaller van FC Twente begon in de basis bij Oranje in de oefeninterland tegen Frankrijk. Naast Promes kwamen meer spelers van FC Twente deze avond in actie voor de nationale selectie. Een overzicht:

Quincy Promes
Quincy Promes maakte deze week voor het eerst deel uit van de Oranje-selectie en debuteerde ook in het shirt van het Nederlands elftal. In het uitverkochte Stade de France bij Parijs begon de aanvaller van FC Twente aan de aftrap tegen Frankrijk. In de eerste helft namen de Fransen een 2-0 voorsprong via Benzema en Matuidi. In de tweede helft kon Oranje niets meer terug doen in de stand en hiermee eindigde het oefentreffen in een Franse zege. Quincy Promes speelde de gehele wedstrijd.

Luc Castaignos & Kyle Ebecilio
Luc Castaignos en Kyle Ebecilio speelden woensdag met Jong Oranje een oefeninterland tegen Jong Israël. Het duel werd gespeeld in Velsen en werd met 0-1 gewonnen door Jong Israël. Luc Castaignos begon in de basis en werd na 70 minuten gewisseld. Kyle Ebecilio speelde de gehele tweede helft.

Felipe Gutiérrez
In voorbereiding op het WK speelde Felipe Gutiérrez woensdag met Chili in Stuttgart een oefeninterland tegen Duitsland. Gutiérrez speelde de gehele wedstrijd bij Chili en zag Duitsland na een kwartier via Götze de enige goal van de avond scoren. (1-0).

Dusan Tadic
Servië nam het woensdag in Dublin op tegen Ierland. Het thuisland kwam na acht minuten op voorsprong (1-0). Direct na rust kwam Servië op gelijke hoogte door een eigen doelpunt. Na een kwartier in de tweede helft  scoorde Servië de 1-2. Tien minuten voor tijd werd Tadic gewisseld.

Rasmus Bengtsson
Voor Zweden stond er woensdag een oefeninterland in en tegen Turkije op het programma. Rasmus Bengtsson begon bij Zweden in de basis en zag het gastland in de tweede minuut op voorsprong komen. Na rust kwam Zweden op gelijke hoogte, maar trok Turkije uiteindelijk aan het langste eind (2-1). Voor Bengtsson, die in de rust werd vervangen, was het zijn derde interland voor Zweden.

Andreas Bjelland
Andreas Bjelland speelde woensdag met Denemarken een oefeninterland tegen Engeland. Het duel werd gespeeld op Wembley. Bjelland begon  op de bank. Na een 0-0 ruststand kwam de verdediger van FC Twente in de 60e minuut in het veld. Tien minuten voor tijd scoorde Sturridge de enige treffer van de avond (1-0).

Roberto Rosales
Venezuela speelde een oefeninterland in en tegen Honduras. Venezuela verloor de wedstrijd met 2-1.

Torgeir Børven
Noorwegen onder 23 speelde woensdagmiddag een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Tsjechië. Het duel werd gespeeld in Praag en werd met 1-2 door Noorwegen gewonnen. Børven kwam in de 65e minuut bij Noorwegen in het veld.

Luka Djordjevic
Jong Montenegro won woensdag de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Ierland. Na een 1-0 achterstand scoorde Luka Djordjevic een kwartier voor tijd de 1-1. Kort daarna maakte Montenegro de 1-2. Djordjevic begon in de basis en werd in blessuretijd gewisseld.