04-03-2014

Op dinsdag 20 mei komt er dan officieel een einde aan de indrukwekkende voetballoopbaan van Sander Boschker. Die avond doet de 43-jarige goalie nog één keer zijn keepershandschoenen aan en sluit hij in stijl af: met een afscheidswedstrijd in De Grolsch Veste. Voetballers uit verschillende generaties FC Twente zullen hun opwachting maken en vanaf 18.45 uur wordt er stilgestaan bij een kwart eeuw clubhistorie met Sander Boschker. Kortom, een avond die de echte FC Twente-supporter niet mag missen!

Sander Boschker 011aOm 19.30 uur klinkt het beginsignaal van Sanders afscheidswedstrijd. Een historisch duel tussen een delegatie van het kampioensteam van 2010 en FC Twente Legends, een team dat bestaat uit spelers waarmee Sander tijdens zijn loopbaan heeft samengespeeld.

De volgende spelers hebben hun komst al bevestigd: Edwin Vurens, Arthur Numan, Ronald de Boer, Michael Mols, Nico-Jan Hoogma, Jan Gaasbeek, Wilfried Elzinga, Erik ten Hag, Paul Bosvelt, Arnold Bruggink, Jan Vennegoor of Hesselink, Kurt van der Paar, Chris de Witte, Karim El Ahmadi, Andy van der Meyde, Eljero Elia, Ola John, Orlando Engelaar, Ramon Zomer, Patrick Pothuizen, Edson Braafheid en Romano Denneboom.

In aanloop naar 20 mei worden steeds meer namen bekendgemaakt.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor deze speciale voetbalavond in De Grolsch Veste start vrijdag 14 maart. Meer informatie over de kaartverkoop volgt komende dagen via FC Twente.nl.

Erelijst 

Sander Boschker uit Lichtenvoorde debuteerde op 26 november 1989 in het eerste elftal van FC Twente. In 25 dienstjaren in Enschede speelde hij in totaal 562 wedstrijden. Sander Boschker won de landstitel, 2 x de KNVB beker en een keer de Johan Cruijff Schaal. Als derde keeper was hij met het Nederlands Elftal present bij het WK in Zuid-Afrika.

Sander Boschker 033eWedstrijden voor FC Twente
562 Competitiewedstrijden
67 Bekerwedstrijden
43 Europa Cup-wedstrijden
Sander Boschker is met 39 jaar (14.469 dagen) de oudste Nederlands international en oudste debutant. Hij is vijfde op de lijst van spelers met de meeste wedstrijden in de Eredivisie. Bovendien is hij sinds de wedstrijd tegen Roda JC op 31 januari 2010 de Eredivisiespeler met de meeste wedstrijden voor één club.


Prijzen 

KNVB beker 2001 en 2011 (FC Twente)
Landskampioen 2004 (Ajax) en 2010 (FC Twente)
Johan Cruijff Schaal 2010 en 2011 (FC Twente)

 

 

 

Meer video’s op het YouTube-kanaal van FC Twente