30-09-2013

Jong FC Twente heeft maandagavond nipt verloren op bezoek bij Jong PSV. De thuisploeg kwam in het Philips Stadion al vroeg op voorsprong, maar Jari Oosterwijk schoot Jong FC Twente voor rust op gelijke hoogte. Na een uur spelen kwam Jong PSV opnieuw op voorsprong, waar de ploeg van trainer Jan Zoutman geen antwoord meer op had en zo met lege handen naar huis ging.

Beide teams begonnen moeizaam aan de wedstrijd, waarna Jong PSV het initiatief overnam. In de negende minuut werd dit beloond  met de openingstreffer van Florian Jozefzoon. Jong FC Twente liet zich niet uit het veld slaan en ging zelf ook op zoek naar de gelijkmaker in een fase waarin de beloften van PSV sterker oogden. Halverwege de tweede helft kreeg Jong PSV een uitgelezen kans om de score verder uit te bouwen, maar zag de inzet voorlangs gaan.

Nadat Peet Bijen al dicht bij de Twentse gelijkmaker was, verzilverde Jari Oosterwijk de voorzet van Cas Peters en bracht hij Jong FC Twente terecht op gelijke hoogte. In de slotfase van de eerste helft kregen beide teams nog kansen om de stand verder uit te bouwen, maar een derde treffer bleef uit, waardoor Jong PSV en Jong FC Twente gingen rusten bij een gelijke stand.

Tweede helft
De ploeg van trainer Jan Zoutman begon sterk aan de tweede helft en was in de eerste minuten na rust dichtbij een treffer, maar Tim Hölscher en Luka Djordjevic konden de kansen niet afronden. Vervolgens bracht het eerste kwartier van de tweede helft weinig concreets, waarna Rai Vloet zijn ploeg op fraaie wijze opnieuw op voorsprong schoot (2-1). Daarna wisten beide ploegen niet echt te overtuigen en niet veel kansen te creëren. Ook in de slotfase wisten beiden ploegen niets meer toe te voegen aan de wedstrijd, waardoor de punten in Eindhoven bleven.

Teleurstellend
Trainer Jan Zoutman beschreef de uitslag als volgt: “Ik ben teleurgesteld, zowel over de uitslag als over de wedstrijd. Wij hebben veel te weinig gedaan met het balbezit en de jongens die er moesten staan, presteerden onder de maat. Teleurstellend is voor mij het juiste woord om deze wedstrijd en het behaalde resultaat te beschrijven.”

Jong PSV – Jong FC Twente 2-1 (1-1)

Scoreverloop: 
9’ Jozefzoon 1-0
36’ Oosterwijk 1-1
61’ Vloet 2-1

Geel: Horsten (Jong PSV)
Scheidsrechter: D. Otto

Opstelling Jong FC Twente: Plattel, Breukers (75′ Kwee), Bijen, Roseler, Leugers, Pelupessy (64′ Yahaya), Tapia, Holscher, Djordjevic, Oosterwijk, Peters (87′ Zschusschen).

 

Foto’s: Bas Everhard

 

BE__0718

BE__0763

BE__0793

BE__0798

BE__0810

BE__0845

 

BE__0891

BE__1021

BE__1065

BE__1071

BE1_9567

BE1_9603