19-09-2013

Zaterdag, voorafgaand aan de wedstrijd FC Twente – PSV, is oud-speler Jan Sørensen geëerd door Supportersvereniging De Vriendenkring. Sørensen kreeg als verrassing een eigen plek in het home van De Vriendenkring. De voormalig aanvaller heeft nog altijd een speciale band met de supportersvereniging.

In 1983 kwam Jan Sørensen naar FC Twente. Mede dankzij financiële steun van De Vriendenkring werd het mogelijk om de Deen over te nemen van Club Brugge. Jan Sørensen heeft nog steeds een speciale band met de supportersvereniging. Deze week was de Deen even terug in Nederland en dat was voor de Vriendenkring een mooie gelegenheid om Sørensen te eren.  Een levensgroot portret werd in het home van De Vriendenkring onthuld. De 55-jarige Sørensen was van 1983 tot 1985 actief voor FC Twente. In totaal speelde de Deen 73 competitiewedstrijden en scoorde 18 keer.

Meer video’s op het YouTube-kanaal van FC Twente

Foto’s: Bas Everhard

BE__8695

BE__8704