05-09-2013

Jong Oranje is overtuigend de kwalificatie voor het EK gestart. De ploeg won in Nijmegen met 4-0 van Jong Schotland. Vier spelers van FC Twente begonnen vanaf de aftrap. Voor Dico Koppers en Kyle Ebecilio betekende het hun debuut. Quincy Promes en Luc Castaignos stonden in de aanval, waar laatstgenoemde belangrijk was met een treffer en een assist.

In de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen. Jong Oranje trof in de generatiegenoten van Jong Schotland een gelijkwaardige tegenstander. De aanvallers van FC Twente waren gevaarlijk in de eerste helft. Luc Castaignos kopte voorlangs, terwijl Quincy Promes zijn schot gekeerd zag worden door de Schotse doelman.

Castaignos
Na rust had Jong Oranje het aanvankelijk moeilijk, maar na de openingstreffer van Tony Vilhena ging het beter lopen. Twintig minuten voor tijd verdubbelde Castaignos de voorsprong. De jongeling schoot de bal hard in de goal. Niet veel later was het duel beslist toen Ajax-verdediger Mike van der Hoorn uit een corner de 3-0 binnenkopte. Kort daarna was er weer een doelpunt te zien in stadion de Goffert. Luc Castaignos passeerde fraai zijn tegenstander en bediende de vrijstaande Jesper Drost.

Debutant Dico Koppers speelde de hele wedstrijd, terwijl Kyle Ebecilio na zeventig minuten werd gewisseld. Jong Oranje speelt maandag de volgende wedstrijd in de EK-kwalificatie. Dan speelt de ploeg van trainer Albert Stuivenberg uit bij Luxemburg.

Jong Oranje – Jong Schotland 4-0 (0-0)

Scoreverloop
52′ Vilhena 1-0
69′ Castaignos 2-0
74′ Van der Hoorn 3-0
78′ Drost 4-0

Gele kaart: Van Ginkel, Ebecilio (Jong Oranje)
Arbiter: Valeri (Italië)
Stadion:  Goffertstadion, Nijmegen

Opstelling Jong Oranje: Hahn,Ligeon, Van der Hoorn, Denswil, Koppers, Ebecilio (70′ Drost), Vilhena, Van Ginkel (86′ Sporkslede), Promes, Castaignos, Depay (78′ Slagveer).

Foto’s: Bas Everhard

 

BE__1004-900

BE__1050-900

BE__1057-620

BE__1279-900

BE__1370-900