09-08-2013

De eerste horde voor een plek in de volgende ronde is genomen door FC Twente Vrouwen. FC Birkirkara kwam er donderdag in De Grolsch Veste niet aan te pas.Echt veel tijd om te genieten van de 6-0 overwinning is er niet. Zaterdag wacht alweer WFC Osijek uit Kroatië. FCTwente.nl blikt met Anouk Dekker vooruit op dat duel.

Score verder uitbouwen
Een mooie avond was het in De Grolsch Veste. Al snel stond er 1-0 op het scorebord door Shanice van de Sanden. Voor rust werd er niet meer gescoord, maar in de tweede helft werd de score verder uitgebouwd naar 6-0 door doelpunten van Anouk Dekker, Maayke Heuver, Jill Roord (2) en Vera Berends. Anouk Dekker kijkt tevreden terug, maar veel tijd voor euforie is er niet, want de volgende wedstrijd wacht al weer. “Het is een heerlijk begin. Drie punten en veel scoren; daar teken je natuurlijk voor. Het is zeker lekker dat we zo vroeg scoorden. FC Birkirkara groef zich vanaf het begin in en als een doelpunt dan lang uit blijft dan kan het heel lastig worden. Gelukkig was dat niet het geval en konden we in de tweede helft de score nog verder uitbouwen. We moeten wel kritisch naar onszelf kijken. Na de 1-0 duurde het te lang voordat we het net weer wisten te vinden. Toen de 2-0 er in lag, zag je dat het snel ging. Dat zijn zaken die je moet meenemen naar de volgende wedstrijd.”

Vroeg op voorsprong komen
Zaterdag moeten de speelsters er weer staan. Dan is namelijk WFC Osijek de tegenstander. De ploeg uit Kroatië verloor donderdag met 7-0 van Glasgow City FC en zal dus wat recht willen zetten. Anouk Dekker verwacht dan ook een lastig duel. “Zij zullen zeker er voor gaan. Als je 7-0 verliest dan wil je dat de volgende wedstrijd zeker niet weer laten gebeuren. We moeten die ploeg dan ook niet onderschatten. Dat zit ook totaal niet in ons en dat hebben we donderdag ook niet gedaan. We moeten weer uitgaan van onze eigen krachten en dan hopen dat we weer vroeg op voorsprong komen. Ik heb veel vertrouwen dat we ook deze tegenstander kunnen verslaan.”

De wedstrijd tussen WFC Osijek en FC Twente wordt gespeeld bij ATC’65 in Hengelo. Aanvang van het duel is 19.00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor alle informatie over het minitoernooi in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League op www.fctwente.nl/uwcl.