18-08-2013

Jong FC Twente heeft zondagmiddag een mooie zege behaald op Achilles ’29, een andere debutant in de Jupiler League. Na een 2-0 achterstand wist de ploeg van trainer Jan Zoutman de wedstrijd in de slotfase naar zich toe te trekken (2-3). Cas Peters (2x) en Mirco Born zorgden voor de Twentse goals. Beide ploegen eindigden het duel met 10 man.

De beloften speelde zondagmiddag haar tweede uitwedstrijd in de Jupiler League. In Groesbeek troffen de Tukkers Achilles ’29. Bij de ploeg uit Gelderland stond een oude bekende onder de lat, Nick Hengelman. De 23-jarige keeper uit Glanerbrug speelde in de jeugdopleiding van FC Twente.

IMG_0893

Jong FC Twente keek al snel tegen een achterstand aan. De eerste waarschuwing kwam direct na de aftrap, toen een schot van Thijs Hendriks geblokt werd. Nog geen minuut later was het wel raak. Joey Pelupessy verloor een duel op het middenveld, waarna Achilles ’29 snel omschakelde. Frank Hol werd alleen voor keeper Timo Plattel gezet en aarzelde niet: 1-0 voor de Groesbekers. Na de 1-0 kreeg Jong FC Twente langzaam meer controle over de wedstrijd. Dat leidde onder andere tot een gevaarlijke aanval via Mirco Born en Tim Hölscher. Uit een corner kreeg Nils Röseler nog een kans. Zijn kopbal werd door Hengelman uit het doel geranseld. Ondertussen werd Achilles ’29 gevaarlijk door de lange bal te hanteren. Bij één zo’n uitbraak kon verdediger Peet Bijen niet anders dan aan de noodrem trekken. Scheidsrechter Honig legde de bal op de stip, Freek Thoone schoot namens Achilles ’29 in de 23e minuut de penalty binnen. Bijna direct na de 2-0 wist Jong FC Twente iets terug te doen. Uit een corner van Hölscher kopte spits Cas Peters knap raak. De marge werd zo weer teruggebracht naar één doelpunt. In het laatste kwartier van de eerste helft hadden de beloften meer balbezit maar creëerde het weinig kansen.

Tweede helft

Na rust leek de vermoeidheid het van Achilles ’29 te winnen. Jong FC Twente overrompelde de tegenstander in de eerste minuten na de pauze. Born kreeg een goede mogelijkheid, maar de grootste kans was voor Cas Peters, die zijn poging via de onderkant van de lat uit het doel zag springen. Daarna kalmeerde de Twentse storm en raakte het duel meer in evenwicht. Er was een tweede gele kaart voor Peet Bijen nodig om de wedstrijd wakker te schudden. Met elf tegen tien durfde Achilles ’29 meer aan te vallen. Die ploeg had de overhand en kreeg snel een grote kans via invaller Levi Raja Boean. Het was echter Peters die uit de tegenstoot de gelijkmaker binnenschoot. Zijn tweede van de middag. Na de 2-2 bleef de wedstrijd op en neer golven, zonder dat er echt grote kansen waren. Nadat in de 83e minuut Achilles ’29-aanvoerder Twan Smits ook zijn tweede geel pakte, lukte het Jong FC Twente om de voorsprong te pakken. Born mocht vrij opkomen en schoot vijf minuten voor tijd vanaf twintig meter hard en laag in de linkerhoek. Achilles ’29 werd nog één keer gevaarlijk. Een vrije trap van Steven Edwards belandde in de 88e minuut op de lat van het doel van Timo Plattel. Daarna kwam de voorsprong van Jong FC Twente niet meer in gevaar.

 

Achilles ’29 – Jong FC Twente 2-3 (2-1)

Scoreverloop
02′ Hol 1-0
23′ Thoone pen. 2-0
27′ Peters 2-1
76′ Peters 2-2
86′ Born 2-3

Gele kaart: Van Steen, Paau (Achilles ’29), Yahaya (FC Twente)
Rode kaart:
72′ Bijen (2x geel), 83′ Smits (2x geel)
Toeschouwers: 1364

Opstelling Jong FC Twente: Plattel, Bouma, Bijen, Röseler, Kuiper, Mannes (63’ Yahaya), Born (88’ Vida), Pelupessy, Peters, Oosterwijk, Hölscher (77’ Daniels)

IMG_1208

IMG_1323

IMG_1289

 

 

 

Foto’s: Gerrit Snippert