25-04-2013

Bij het thuisduel van FC Twente tegen NEC komende zondag wordt voor het eerst het nieuwe systeem voor de toegangscontrole in gebruik genomen. Deze week worden de laatste aanpassingen gedaan in De Grolsch Veste.

Eerste wedstrijden: begrip voor eventuele vertraging

Het nieuwe toegangssysteem wordt voor het eerst gebruikt bij het duel tussen FC Twente en NEC. Het is helaas niet mogelijk om dit systeem vooraf in een realistische situatie te testen, waardoor FC Twente-NEC de eerste test is voor het systeem. FC Twente vraagt supporters begrip te tonen voor mogelijke vertraging of eventuele opstartproblemen.

Toegangskaart scannen

Supporters dienen hun kaart vanaf de wedstrijd FC Twente – NEC op andere wijze aan te bieden bij de tourniquets. De toegangskaart moet door de barcodelezer worden gescand. Ter plekke wordt dit aan de hand van instructieposters duidelijk gemaakt. In de video onderaan dit bericht wordt dit eveneens verduidelijkt. FC Twente doet er alles aan om de ingebruikname zo goed mogelijk te laten verlopen.

Voordelen nieuwe systeem

Het nieuwe systeem wordt al gebruikt in meerdere grote stadions in Europa. Het moet zorgen voor een snellere toegang tot het stadion en voldoet bovendien aan de internationale richtlijnen op het gebied van veiligheid. Ook wordt met het systeem Online Ticketing vereenvoudigd, doordat bij aankoop van online tickets de supporter thuis het kaartje kan afdrukken.