06-03-2013

Voor de oefeninterlands van Jong Oranje tegen Israël en Noorwegen heeft KNVB-coach Cor Pot een voorlopige selectie van 25 spelers geformeerd. Beide interlands dienen als voorbereiding op het UEFA EK Onder 21 dat in juni in Israël wordt gehouden. FC Twente-speler Leroy Fer behoort tot deze selectie.

Jong Oranje komt donderdag 21 maart in actie tegen de EK-gastheer en speelt die wedstrijd in het HaMoshava Stadium in Petach Tikva. Maandag 25 maart krijgt Jong Oranje in Waalwijk Noorwegen op bezoek.  Vrijdag 15 maart maakt Jong Oranje-coach Pot de definitieve selectie bekend.

De voorlopige selectie: Patrick van Aanholt (Vitesse), Leandro Bacuna (FC Groningen), Marco Bizot (FC Groningen), Jeffrey Bruma (Hamburger SV), Thomas Bruns (Heracles Almelo), Virgil van Dijk (FC Groningen), Mitchell Dijks (Ajax), Lerin Duarte (Heracles Almelo), Leroy Fer (FC Twente), Marco van Ginkel (Vitesse), Jeffrey Gouweleeuw (sc Heerenveen), Ricky van Haaren (VVV-Venlo), Danny Hoesen (Ajax), Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach), Florian Jozefzoon (RKC Waalwijk), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Jürgen Locadia (PSV), Nick Marsman (Go Ahead Eagles), Miquel Nelom (Feyenoord), Bram Nuytinck (Anderlecht), Rajiv van la Parra (sc Heerenveen), Georginio Wijnaldum (PSV), Yanic Wildschut (VVV-Venlo), Género Zeefuik (FC Groningen), Jeroen Zoet (RKC Waalwijk).

Het UEFA EK Onder 21 vindt van 5 tot en met 18 juni plaats in Israël. Jong Oranje is ingedeeld in groep B en treft achtereenvolgens Duitsland (6 juni, Petach Tikva), Rusland (9 juni, Jeruzalem) en Spanje (12 juni, Petach Tikva).