08-02-2013

Zondag speelt FC Twente de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Na het verlies van afgelopen weekend benadrukte Trainer/Coach Steve McClaren vrijdagmiddag het belang van de wedstrijd tegen PEC Zwolle.  “We willen mee blijven strijden in de Eredivisie en daarom is winnen van belang.”

FC Twente kan zondag geen beroep doen op de geschorsten Rasmus Bengtsson en Wout Brama. Daarnaast behoren de geblesseerden Denny Landzaat, Andreas Bjelland en Nacer Chadli niet tot de selectie. McClaren: “Het herstel van Nacer verloopt goed. Andreas heeft vandaag volledig met de groep mee kunnen trainen. We hopen dat hij dinsdag minuten kan maken met Jong FC Twente.”

Na een week waarin enkele spelers van FC Twente bij de nationale selectie verbleven , hervat de ploeg zondag de competitie. “We moeten op de juiste manier reageren na het verlies van zondag. Dat is het enige wat telt. In een seizoen krijg je nu eenmaal te maken met wedstrijden zoals die tegen Utrecht. Dan is het belangrijk de volgende wedstrijd een goede reactie te geven. Dat hebben we eerder dit seizoen gedaan na de uitwedstrijden tegen Ajax en PSV”, zei McClaren. “Zoals we met tien FC Twente-spelers in de tweede helft tegen FC Utrecht speelden, zo moeten we zondag er met elf man staan. We willen mee blijven strijden in de Eredivisie en daarom is winnen van belang.”

Zaterdag werkt FC Twente haar afsluitende training af richting het duel met PEC Zwolle.

PEC Zwolle – FC Twente staat zondag onder leiding van scheidsrechter Tom van Sichem. De wedstrijd begint om 16.30 uur en is live te volgen via FC Twente Radio.