02-02-2013

ATC’ 65 VR1/ Beloften FC Twente  Vrouwen heeft zaterdagmiddag de drie punten tegen RCL niet weten te pakken. Op het Trainingscentrum in Hengelo werd het eerste competitieduel na de winterstop verloren met 1-3. Sabrine Ellouzi scoorde het doelpunt voor de Tukkers.

Veel druk
RCL kwam er twee keer snel uit via de zijkanten. De eerste keer kon dit prima worden opgelost door de verdediging van Twente, maar de tweede keer wist RCL de goal wel te vinden. In het verdere verloop van de eerste helft zetten de Tukkers goed druk en dat leed tot veel balverlies bij RCL op hun eigen helft. RCL werd ver teruggedrongen en het duurde dan ook niet lang totdat FC Twente op gelijke hoogte kwam. In de 20e minuut schoot Sabrine Ellouzi de bal hard in de bovenhoek van de goal van de Leiderdorpers. Tot aan de rust bleef Twente veel druk uitoefenen, maar grote kansen bleven uit.

Omslag
In de tweede helft sloeg het spelbeeld om en kreeg Twente het moeilijker om aan voetballen toe te komen. Het fysieke voordeel waar RCL over beschikte, werd steeds belangrijker gedurende de tweede helft. Ook de tegenwind voor de Tukkers werkte niet in hun voordeel. In de 55e minuut kwam RCL wederom op voorsprong, doordat de bal door de Leiderdorpers via de tweede paal achter Lisa Pool werd geschoten. Vlak voor tijd scoorde RCL door een goede counter nog een keer, waarmee de eindstand op 1-3 werd gezet.

ATC’ 65 VR1 / Beloften FC Twente Vrouwen – RCL 1-3

Scoreverloop
10′ RCL 0-1
20′ Ellouzi 1-1
55′ RCL 1-2
85′ RCL 1-3

Opstelling
Pool, Bennink (85′ Van Os), L. Bosveld, Kerkdijk, te Winkel, Jansen (75′ van Jaarsveld), van den Goorbergh, Boerrigter (85′ van der Laan), Westervelt, Van Gurp, Ellouzi

Foto’s: Hans Reefman