29-01-2013

Bondscoach Roger Reijners heeft zeven FC Twente-speelsters uitgenodigd voor de tweedaagse van het Nederlands vrouwenelftal op 4 en 5 februari op het Sportcentrum in Zeist. Na deze tweedaagse wordt de selectie bekendgemaakt voor de oefeninterland van Oranje tegen België op zaterdag 9 februari.

Tot de vaste kern behoren Marlous Pieëte, Sari van Veenendaal, Maayke Heuver en Sherida Spitse. Onlang is Siri Worm daar aan toegevoegd. Nu zijn ook aanvoerder Anouk Dekker en Larissa Wigger uitgenodigd. Dekker heeft in het verleden al deel uit gemaakt van de Oranje selectie. Voor Wigger is het de eerste keer dat ze zich mag melden bij het Nederlands vrouwenelftal nadat ze de afgelopen jaren al voor de verschillende Oranje jeugdselecties heeft gespeeld.

Larissa Wigger: “Het is hartstikke mooi dat ik uitgenodigd ben voor het Nederlands elftal. Het geeft aan dat de bondscoach vindt dat ik goed bezig ben, dat is fijn om te horen. Ik kijk er naar uit met de beste speelsters van Nederland te mogen trainen. Ik verwacht een hoog niveau, mede door de aanwezigheid van de internationals die in de buitenlandse competities spelen. Ik hoop mezelf te kunnen laten zien en dan zien we van daaruit verder. Van de ervaringen die ik nu ga opdoen word ik in ieder geval weer een betere voetballer.”