11-01-2013

Luc Castaignos schoot FC Twente donderdagavond met twee treffers naar de winst van de Maspalomas Cup. “Ik merk dat ik mij lekker begin te voelen, dat wil ik voorzetten in de competitie.”

“Ik heb een jaar niet veel gespeeld en het is voor mij belangrijk geweest dat bij FC Twente weer mijn wedstrijden speel. Ik voel me goed en ben er conditioneel op vooruit gegaan. De laatste wedstrijden voor de winterstop waren goed en dat hopen we door te trekken.”

In de finale van de Maspalomas Cup was Castaignos twee keer trefzeker. “Het is goed voor het vertrouwen voor het begin van de tweede helft van het seizoen. Ik hoop dan ook mijn doelpuntjes mee te kunnen pikken en belangrijk te zijn voor het team. Ik merk dat ik mij lekker begin te voelen, dat wil ik voorzetten in de competitie.”

Luc Castaignos maakte deze zomer de overstap van Inter Milaan naar FC Twente. De verschillen tussen beide clubs zijn volgens Castaignos groot. “Bij Inter heb je een grote selectie, maar ook grote spelers die elke week spelen. Als jonge speler kun je dan moeilijk je plek veroveren. Ik ben blij dat ik nu bij een Nederlandse topclub speel. Ik ben goed opgevangen de eerste maanden en hopelijk kunnen we er een mooi seizoen van maken.”

Toen Castaignos de overkwam naar FC Twente was de selectie al verder in voorbereiding op het seizoen. “Ik stroomde in aan het einde van de voorbereiding en het duurde een tijdje voor ik 100% fit was. Toen Dmitry (Bulykin red.)  geblesseerd raakte speelde ik elke week en was het soms even doorbijten voor mij om het team te helpen. Gelukkig is Dmitry terug en kunnen we het weer samen invullen.”

Foto’s: Herman Oude Alink