05-12-2012

Donderdagavond speelt FC Twente in De Grolsch Veste de laatste Europese wedstrijd van dit seizoen. Voor het treffen met Helsingborgs IF zijn tot dusver 22.000 kaarten verkocht. Woensdagmiddag blikte Trainer/Coach Steve McClaren op de gebruikelijke persconferentie vooruit op het Europese treffen. Ook Nacer Chadli nam plaats achter de tafel.

Nacer Chadli stond afgelopen maand buitenspel met een enkelblessure. De aanvaller is goed hersteld en zal tegen Helsingborgs IF in de basis beginnen. Chadli: “Ik voel me goed en heb goed kunnen trainen afgelopen dagen. Het is belangrijk zo veel mogelijk minuten te maken en dan zien we wel richting zondag.” Chadli vindt het jammer dat FC Twente geen zicht meer heeft op overwintering in Europa. “Afgelopen twee seizoenen zijn we heel ver gekomen en in Europa spelen is altijd mooi. We hebben dit seizoen altijd voor de winst gespeeld en het is jammer dat we niet overwinteren. Voor de status van de club is spelen in Europa belangrijk.”

McClaren: “Deze wedstrijd heeft een andere waarde gekregen. Het duel van morgen is qua resultaat niet van belang, maar wel heel belangrijk voor de spelers die morgen op het veld staan. Daarnaast spelen we thuis en wordt de wedstrijd op televisie uitgezonden. Dat zijn belangrijke facetten om voor een goede performance te zorgen”, liet McClaren weten. Naast Chadli zullen ook de jeugdspelers Tim Hölscher, Mirco Born en Joey Pelupessy in actie komen. Kris Fillinger behoort eveneens tot de selectie. “Voor de ontwikkeling van deze spelers is een wedstrijd als die van morgen belangrijk.” Tegen Helsingborgs IF zal doelman Filip Bednarek zijn debuut maken. “De keepers Mihaylov en Fernandes zijn geblesseerd en we willen met Boschker geen risico nemen. Daarom keept Bednarek.”

Tijdens het persmoment gaf McClaren aan dat de jeugdspelers van FC Twente sterk in ontwikkeling zijn. “Jongens als Hölscher en Born spelen in het Beloftenteam, maar mogen ook nog uitkomen in de A1. Ik heb gezien dat er kwalitatief goede jeugdspelers aankomen. Daar wil de club ook naartoe en achter de schermen zet zich die groei door.”

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden en de spelers dragen rouwbanden. Dit ter nagedachtenis aan deze week overleden grensrechter.

 

 

Foto’s: Bas Everhard