18-09-2012

Donderdagavond staat voor FC Twente haar eerste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Europa League op het programma. In eigen stadion nemen de Tukkers het op tegen Hannover 96. De wedstrijd begint om 21.05 uur en staat onder leiding van de Engelse scheidsrechter Michael Leslie Dean.

Op deze pagina is de kaartverkoop-informatie voor FC Twente-Hannover 96 te vinden.

 

Selectie
De huidige selectie van Hannover 96 staat onder leiding van trainer Mirko Slomka en bestaat uit diverse nationaliteiten. Om het elftal te versterken deed de Duitse club een paar goede aankopen. Zo tekenden de verdedigers Hiroki Sakai (Kashiwa Reysol) en Felipe (Standard Luik) een contract bij de Bundesliga-club. Verder kwam middenvelder Szabolcs Huszti (foto) over van Zenit Sint-Petersburg en verliet Adrian Nikci het Zwiterse FC Zürich voor de club. Een grote naam aan de kant van Hannover is Mame Biram Diouf, de aanvaller was tussen 2009 en 2012 actief voor Manchester United. De Engelsen verhuurden hem tussendoor aan Molde FK en Blackburn Rovers, maar is nu eigendom van de Europa League-opponent van FC Twente. De aanvoerdersband wordt gedragen door Steven Cherundolo. De Amerikaan staat al sinds 1999 onder contract bij Hannover, bovendien heeft hij de nodige interlands achter zijn naam staan.

Prestaties in Europa
Hannover 96 maakte in het seizoen 1959/1960 voor het eerst kennis met Europees voetbal doormiddel van de Jaarbeursstedenbeker. De beste prestatie die het daar behaalde was de achtste finale. In 1992/1993 was de club voor het eerst te zien in de Europacup II. Daar werd het in de eerste ronde al uitgeschakeld door Werder Bremen. De supporters hebben toen tot 2011 moeten wachten voordat de club weer Europees actief was. Dat deed het niet onverdienstelijk. De kwartfinale werd zelfs behaald, maar daarin bleek Atlético Madrid over twee wedstrijden te sterk. Deze voetbaljaargang rekende het in de voorrondes af met St. Patrick’s Athletic en Slask Wroclaw, waardoor het nu in de groepsfase zit met FC Twente, Levante UD en Helsingborg.

Afgelopen seizoen
Hannover kende vorig seizoen een uitstekend voetbaljaar. Naast de goede prestaties in Europa was de club ook succesvol in de Bundesliga. Die Roten eindigden vorig seizoen op een zevende plaats en mochten zich daarom ook dit seizoen opmaken voor Europa. Op de vijfde speeldag liep Hannover voor het eerst aan tegen een verliespartij. Op eigen veld was zij onder meer te sterk voor kampioen Dortmund, Werder Bremen en Bayern München. Daarnaast behield Hannover de ongeslagen status in eigen huis.

Arnold Bruggink en Blaise Nkufo
Twee voormalig spelers van FC Twente hebben eveneens een verleden bij de Duitse formatie. Arnold Bruggink speelde tussen 2006 en 2010 voor Hannover. Ook Blaise Nkufo heeft het shirt van de komende tegenstander om zijn schouders gehad. In tegenstelling tot Bruggink, was Nkufo maar een seizoen actief voor de Duitsers.

Bundesliga
Hannover 96 is haar seizoen in de Bundesliga goed begonnen. Op de eerste speeldag speelde Hannover 96 gelijk tegen Schalke 04 en tijdens de tweede speelronde was de ploeg te sterk voor VfL Wolfsburg. Hannover won met maar liefst 4-0 waarbij  Szabolcs Huszti verantwoordelijk was voor alle vier de assists. Afgelopen weekend ontving Hannover 96 Werder Bremen in eigen huis en won met 3-2. Opnieuw was Szabolcs Huszti de gevierde man. Dit keerde scoorde de Hongaarse middenvelder tweemaal. De derde en winnende treffer werd in blessuretijd gescoord. Na drie wedstrijden staat Hannover op een derde plaats in de Bundesliga.

Stadion
De mannen van hoofdtrainer Mirko Slomka spelen hun thuiswedstrijden in de AWD-Arena. Tijdens de Wereldkampioenschappen van 2006 werden er vier groepswedstrijden en één duel in de tweede ronde afgewerkt. In totaal is er plaats voor 48.933 toeschouwers. Tot 2002 droeg het de naam Niedersachsenstadion en werd in 1954 gebouwd. In 2006 is het echter volledig gerenoveerd vanwege het WK.