15-09-2012

Vorig jaar werd de  supportersvereniging 4Ever Red uit Weerselo officieel opgericht. Nu de belangstelling voor de supportersvereniging de laatste jaren flink is toegenomen, heeft het bestuur besloten een eigen bus aan te schaffen. Deze bus, die afgelopen week met een geheel eigen ontwerp is ‘gewrapt’, zal zeker opvallen wanneer de fans op weg zijn naar de wedstrijden van FC Twente. De bus werd vrijdagavond in Weerselo officieel onthuld.

4Ever Red zag vorig jaar het levenslicht en is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met bijna 200 leden.  “In het verleden bezochten al veel supporters uit Weerselo wedstrijden van FC Twente, allemaal op eigen vervoer”, vertelt bestuurslid Roy ten Voorde. “Op een gegeven moment kwam een groep met het idee om georganiseerd naar de wedstrijden te reizen.” De animo groeide. Zoveel zelfs, dat er over werd gegaan tot busvervoer. “Vorig seizoen bezochten we acht uitwedstrijden met een volle bus, waaronder de Europese uitwedstrijd tegen Schalke 04. Je ziet aan alles dat wij een actieve vereniging zijn.”

De actieve vereniging kent zijn ontstaan in het Weerselose café De Troll. “Dat is waar het allemaal is begonnen. Vanuit café De Troll is de supportersvereniging tot stand gekomen. Voor de wedstrijden is dit ook ons verzamelpunt”, zegt voorzitter Rob Vreeswijk, die aangeeft dat het bij het thuishonk ook na de wedstrijd nog vaak gezellig is.

Dit jaar besloot het bestuur om over te gaan op de aanschaf van een eigen bus. “Omdat we het seizoen met twee bussen eindigden en de groep leden daardoor gesplitst werden, hebben we besloten een eigen bus aan te schaffen: een dubbeldekker. We willen met de supporters uit Weerselo gezelligheid kweken en FC Twente steunen, dat is onze insteek. De bus is helemaal in de stijl van de verenging en FC Twente rood geworden en ook ons logo staat er op.”

Vreeswijk merkt aan het ledenaantal van zijn supportersvereniging dat FC Twente in de omgeving van Weerselo leeft. “We hebben onze verwachtingen ruim overschreden en hebben nu een ledenaantal van 195. Je ziet dat FC Twente in Weerselo en de omliggende dorpen leeft. Als wij straks onze bus tussen de andere bussen zetten, zal het zeker een aantrekkingskracht hebben.Vanuit de omliggende plaatsen  hebben we al positieve reacties gehad. Er is een kans dat we in de nabije toekomst ook wat voor hen kunnen regelen.”

Foto’s: Bas Everhard