13-02-2012

Jong FC Twente heeft maandagavond haar eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Na een half uur spelen stond de thuisploeg met 2-0 voor, maar zag in de tweede helft een sterk Jong Feyenoord langszij komen. Doelpuntenmakers voor Jong FC Twente waren Gladestony en Promes. Sander Boschker en Nicky Kuiper maakten deze wedstrijd hun eerste speelminuten na blessures.

Interview Patrick Kluivert (FC Twente Radio)

Het duurde niet lang voordat er wat te juichen viel op het Trainingscentrum in Hengelo. Al na vier minuten spelen kopte de Braziliaan Gladestony een mooie voorzet van Promes fraai in. Dit gaf de thuisploeg zelfvertrouwen en kende het team van trainer Patrick Kluivert een sterke openingsfase waarin Jong Feyenoord er af en toe uitkwam. Kansen om de score aan Twentse zijde uit te bouwen kwamen via onder andere Theo Vogelsang en Gladestony. In de 32e minuut verdubbelde de Twentse ploeg verdiend de score dankzij een fraaie actie van Quincy Promes. Jong FC Twente ging in het restant van de eerste helft op zoek om de score verder uit te bouwen en was vooral via de vleugels erg gevaarlijk. In de laatste minuten van de eerste helft kwam Jong Feyenoord terug in de wedstrijd door de 2-1 te scoren.

Die treffer vlak voor rust gaf de Rotterdammers het vertrouwen terug en zij namen het initiatief in de openingsfase van de tweede helft. Na bijna een uur spelen kwam FC Twente weer terug in de wedstrijd, kreeg goede kansen en zag onder andere Orsula en Gladestony het doel missen. In de 63e minuut wist Anass Achahbar de stand gelijk te trekken door Sander Boschker te verschalken. Nog geen minuut na de gelijkmaker was Theo Vogelsang er dichtbij om FC Twente opnieuw op voorsprong te zetten, maar hij miste, vervolgens begon Feyenoord weer sterker te spelen. In de 70e minuut kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong na een treffer van Mitchell Te Vrede, waarna Jong FC Twente zoekende was en Feyenoord de regie in handen had. In de slotfase wist de ploeg van Patrick Kluivert weer gevaarlijk te worden en opende de jacht op een punt. John, Promes en Peters waren nog dichtbij, maar de bezoekers namen dankzij een sterke tweede helft de punten mee naar Rotterdam.

Jong FC Twente blijft koploper, maar zag de nummer twee, Jong FC Groningen, naderen tot op vijf punten. Jong PSV volgt op zes punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. De Eredivisie voor beloften wordt op maandag 5 maart weer hervat. Jong FC Twente gaat dan op bezoek bij Jong AZ in Alkmaar.

 Jong FC Twente – Jong Feyenoord/Excelsior 2-3 (2-1)

04′ Gladestony 1-0
32′ Promes 2-0
45+2′ Smith 2-1
63′ Achabar 2-2
70′ Te Vrede 2-3

Opstelling Jong FC Twente: Boschker, Bouma, Röseler, Pelupessy, Kuiper (46′ Engberink), Leugers (46′ Mannes), Vogelsang, Gladestony (68′ Peters), Orsula, Promes, Joshua John.

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Graafland; Dani Fernández, De Vrij, Smith (46’ Mattheij), Nieveld; Swerts (60’ Berkvens), Fileccia (60’ Lagouireh), Wattamaleo; Te Vrede, Achahbar en Cabral.

Foto’s: Kees Tetteroo