16-01-2012

FC Twente heeft haar selectie per direct versterkt met Joshua John en Daniel Márcio Fernandes.

Joshua John  
Joshua John komt over van Sparta Rotterdam. De 23-jarige aanvaller tekent in Enschede een contract voor tweeënhalf  seizoen met een optie voor nog een seizoen. Joshua John debuteerde in mei 2007 voor Sparta Rotterdam en speelde daarvoor bij RKC Waalwijk, AZ, Ajax en de amateurs van SV Koedijk. John kwam afgelopen vijf seizoenen in actie tijdens 104 competitiewedstrijden voor Sparta Rotterdam en scoorde daarin twaalf keer.
Joshua John sluit donderdag aan bij de eerste selectie van FC Twente.

Daniel Márcio Fernandes
De Portugese doelman Daniel Márcio Fernandes, tweevoudig international, tekende maandag een contract voor vierenhalf seizoen.

Daniel Fernandes komt transfervrij naar FC Twente. Hij kwam afgelopen half jaar uit voor de CFR 1907 Cluj, maar beëindigde begin deze maand zijn contract bij de Roemeense club. Daarvoor stond Fernandes drie seizoenen (2008-2011) onder contract bij VfL Bochum en kwam in deze periode op huurbasis uit voor de Griekse clubs Iraklis, Panathinaikos en Panserraikos. Van 2003 tot 2008 kwam Fernandes uit voor PAOK Saloniki en speelde negentig wedstrijden voor deze Griekse club.

Daniel Fernandes, geboren in het Canadese Edmonton, speelde op zeventienjarige leeftijd voor Vancouver Olympics. In 2001 maakte hij de overstap naar Europa en kwam hij achtereenvolgens uit voor FC Porto en Celta da Vigo. Voor zijn overgang naar PAOK (seizoen 2003/2004) kwam Fernandes in actie voor het Duitse Jahn Regensburg.

Daniel Fernandes droeg tijdens zijn loopbaan het nationale shirt van Canada en Portugal. Na zes interlands te hebben gespeeld voor Canada onder 20, veranderde Fernandes zijn nationaliteit en debuteerde hij in 2006 voor Jong Portugal. In 2007 speelde de keeper twee interlands voor de nationale ploeg van Portugal. In 2010 maakte Daniel Fernandes deel uit van de nationale selectie voor het WK in Zuid-Afrika.

Foto’s: Frank Hillen