21-11-2011

Jong FC Twente heeft maandagavond de competitiewedstrijd tegen Jong ADO Den Haag gelijkgespeeld. Op het Trainingscentrum in Hengelo kwamen beide teams niet tot scoren. In de eerste helft raakte Andrej Rendla geblesseerd aan zijn linkerknie. De aanvaller van FC Twente verliet per brancard het veld. Onderzoek in het ziekenhuis zal de ernst van de blessure moeten uitwijzen.

Jong FC Twente begon sterk aan het duel en wist de bezoekers direct onder druk te zetten, maar de ploeg uit Den Haag kwam er af en toe via de counter gevaarlijk uit. Zo waren het de bezoekers die in de vijfde minuut de eerste echt  kans van de wedstrijd kregen. In een fase waarin FC Twente domineerde. Willem Janssen en Quincy Promes waren even later namens de Tukkers dichtbij de openingstreffer. Na iets meer dan een half uur spelen verliet Andrej Rendla per brancard geblesseerd het veld.

In de tweede helft kwam Jong FC Twente zeer sterk uit de kleedkamer en was het via onder meer Nils Röseler en Quincy Promes weer dichtbij een treffer. Dit spel kon de Twentse beloften niet doorzetten, waardoor een doelpunt uitbleef. In de slotfase kwam de ploeg van trainer Patrick Kluivert weer beter in haar spel, maar ontbrak het aan precisie en geluk om wat aan de stand te doen.

Ondanks dit gelijkspel blijft Jong FC Twente ongeslagen aan kop van de Eredivisie Beloften. Jong Heracles Almelo, de nummer twee, wist te winnen en naderde tot op twee punten. Volgende week gaat Jong FC Twente op bezoek bij Jong FC Groningen.


Jong FC Twente – Jong ADO Den Haag 0-0

Opstelling Jong FC Twente: Marsman, Cornelisse, Bengtsson, Röseler, Thesker, Leugers, Berghuis, Promes, Rendla (36’ Stockentree), Janssen, Zschusschen (77’ Peters).

Foto’s: Kees Tetteroo