20-06-2011

Voor FC Twente is maandag de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Onder toeziend oog van enkele honderden supporters werkte de selectie op het Trainingscentrum in Hengelo haar eerste training van het seizoen af. De aanwezigen zagen een uitgedunde selectie.

Veel afwezigen

De selectie was nog verre van compleet. Alle internationals genieten nog van een vakantie, waardoor de selectie was aangevuld met het beloftenelftal. Wel waren de nieuwe aanwinsten aanwezig. Tim Cornelisse (overgekomen van FC Utrecht) en Willem Janssen (gekomen van Roda JC) droegen voor het eerst het rood van FC Twente. Ook in de technische staf waren nieuwe gezichten te zien. Youri Mulder, assistent-trainer, en Patrick Kluivert, coach van de beloften, hadden hun eerste werkdag op het veld.

Fit worden

Onder een voorjaarszonnetje werkte de selectie een ontspannen training af. De bal was nog even bijzaak. “Het is zaak om fit te worden. Dat is het belangrijkste van de voorbereiding. Het accent ligt nu op de conditie,” legt Youri Mulder uit. De oud-speler van FC Twente en Schalke 04 is vanaf dit seizoen deel van de technische staf. “Ik ben assistent-trainer. Het voelt weer lekker op het veld te staan. Het is twee jaar geleden dat ik bij Schalke trainde. Wennen is het dus niet. Het voelt goed om weer te beginnen.”
Mulder, die al eerder bij FC Twente werkzaam was, is blij met zijn vaste aanstelling. “Waarom Twente mij in de staf wil? Ik denk dat ik goed pas bij de club, ken de club erg goed en ben bekend met de manier van voetballen.”

Spanning

Een van de nieuwelingen is Willem Janssen. De in Nijmegen geboren middenvelder keek uit naar de eerste training. “Het was wel even spannend. De eerste training is altijd even wennen en dan ook nog bij een nieuwe club. Ik ben heel positief, nadat ik dat ook al was toen ik hier tekende. De club geeft mij een erg goed gevoel.”

En met die club hoopt Janssen zich weer een stapje verder te kunnen ontwikkelen, met ervaringen die hij nog niet eerder heeft meegemaakt. “De concurrentie is groot. Dat helpt je om beter te worden. Bij Roda was ik inmiddels een vaste waarde. Dan weet je dat je speelt. Dat is hier niet. Ik zal hier moeten knokken voor mijn plek. De uitdaging is groot. Ik moet me nu bewijzen.”

Janssen, die voor VVV-Venlo en Roda JC speelde, heeft een bewuste keuze gemaakt. “De club is gemoedelijk. Ik denk dat ik daar bij pas.  Over een paar weken speel je al om de prijzen en Champions League. Dat zijn dingen die ik nog niet heb meegemaakt. Ik kijk er erg naar uit.”

Donderdag speelt FC Twente haar eerste wedstrijd van de oefencampagne. In Vriezenveen is de selectie van Twenterand de tegenstander.  Vervolgens spelen de Tukkers nog oefenwedstrijden in de regio, waarna begin juli de selectie op trainingskamp gaat naar Zeeland.

Dinsdag op FC Twente TV een item over de eerste training.

Foto’s: Herman Oude Alink