22-02-2011

De Wall of Fame bij De Grolsch Veste heeft eerder dit seizoen een nieuwe locatie gekregen. De unieke verzameling stenen met persoonlijke boodschappen van de supporters van FC Twente, hangt nu bij de hoofdingang van het stadion. De Wall of Fame geeft de entree van het stadion een bijzondere uitstraling.

Voorheen, toen de muur zich bevond aan de stadiongracht van Vak-P, kon niet iedereen de bijzondere stenen bewonderen. De muur is bedoeld om de supporters een kans te geven om de verbondenheid met de club te tonen. De stenen aan de stadiongracht van het stadion bij Vak-P zijn gedupliceerd en aan de buitenzijde bij de hoofdingang bevestigd. In de Fanshop kunnen supporters nieuwe stenen bestellen tegen betaling van 30 euro.

De trap bij de hoofdingang scheidt de Wall of Fame in tweeën. Dit biedt FC Twente de mogelijkheid om iets bijzonders met de muur te gaan doen. Op het rechtergedeelte van de Wall of Fame krijgen de officiële supportersverenigingen een speciale plek. De verenigingen die hier deel van uitmaken zijn De Vriendenkring, Vak-P, FCT-Riessen, De Bagpipe en de supportersverenigingen uit Hengelo, Markelo, Enter, Denekamp, Borne, Delden, Goor, Vriezenveen en Wierden. Elke vereniging krijgt een plaquette met daarop het logo van de vereniging. Deze worden opgehangen op volgorde van oprichting. Rondom is er ruimte voor 75 stenen. Op deze manier kunnen de leden van de verschillende supportersvereniging hun band met FC Twente symboliseren met een steen. De verkoop voor deze speciale stenen loopt via de supportersverenigingen zelf.