09-07-2008

FC Twente heeft  de 19-jarige Serviër Slobodan Rajković voor één seizoen gehuurd van Chelsea FC. Hij is vanmiddag medisch gekeurd. De verdediger werd in 2005 door de Engelse club gecontracteerd en speelde vervolgens twee seizoenen op huurbasis bij OFK Belgrado. Vorig seizoen werd hij gehuurd door PSV, waar hij dertien wedstrijden in actie kwam.

Bekijk hier het interview met Slobodan Rajković

Steve McClaren: “Ik ben verheugd dat we een jonge speler met zijn kwaliteiten aan de selectie hebben kunnen toevoegen. Chelsea zag zijn kwaliteiten al op jonge leeftijd en heeft hem daarom toen gekocht. Het afgelopen seizoen zag ik hem onder andere met PSV tegen Fiorentina in de UEFA Cup. Toen de mogelijkheid zich aandiende dat we hem aan de selectie konden toevoegen, hebben we meteen toegeslagen. Veel clubs, met name in Groot-Brittannië hebben naar zijn handtekening gedongen. Ik wil een zo sterk mogelijke selectie met een competitie voor elke positie. Hij kan verdedigend op verschillende posities uit de voeten.’